Lezers schrijven – april 2012

Zeer gelegen bezoek
Op 27 februari 2012 tijdens een koffiepauze praatten we met drie van ons die in het Informatiecentrum van Share International/Nederland in Amsterdam aan het werk waren over hoe de Meesters iedereen op allerlei manieren helpen: als leraren, genezers, therapeuten, geneeskundigen, begeleiders, inspirators, en altijd de juiste hulp geven op precies de manier waaraan ieder persoon met zijn/haar specifieke moeilijkheden behoefte heeft. We hadden het ook over de noodzaak van vertrouwen en hoe je door te werken groeit in weten.
Een paar minuten later zagen we een man naar de boeken in de etalage staan kijken; hij kwam binnen – open, blij, ontspannen. Hij sprak Nederlands, schudde ieder van ons de hand en stelde zich voor.
“Deze informatie spreekt me aan,” zei hij. “Wat doen jullie hier?” Jos begon hem te vertellen over het naar buiten treden van Maitreya en de Meesters. Maar, het werd al gauw duidelijk dat hij op de hoogte was van onze informatie. We wisten al redelijk zeker dat onze bezoeker wellicht de Meester Jezus was. Hij vertelde dat hij kunstenaar was – dat wil zeggen, acteur, zanger, dichter. Het viel Corné, die naar het gesprek luisterde, op dat de levendige lachende jonge man (30 jaar of zo) met natuurlijk gezag Jos’ zinnen afmaakte; dat hij het woord “Rome” invulde toen Jos zei dat de Meester Jezus nu zijn basis heeft in …. Rome.
“Als ik 20 miljoen euro won, zou ik er maar een beetje van nemen voor wat ik zelf nodig heb en de rest met anderen delen. Hoe zou ik ooit in mijn leven 20 miljoen op kunnen maken?! Steeds meer mensen moeten hun geld gebruiken om eten te kopen en houden niets over. Voor veel mensen die de economische crisis aan den lijve ondervinden, zou ‘eenvoudiger leven’ gemakkelijker te dragen zijn als de regeringen geen miljarden aan oorlog en wapens zouden uitgeven en als het geld dat op die manier besteed wordt, werd verdeeld.” Hij vervolgde: “De oplossing is zó eenvoudig dat mensen niet kunnen geloven dat het echt zo eenvoudig is.” Wij zeiden in koor: Ja, dat is samendelen.
We spraken over de grote honger en armoede in de wereld. Hij zei: “Laten we Nederland nemen, omdat we hier wonen: het zou een plezierig, gelukkig land kunnen zijn, maar kijk naar de spanning en stress. Mensen zijn terneergeslagen. Zelfs het gras is hier terneergeslagen. En waarom? Omdat alle mensen onder verschrikkelijke druk staan. En zij die de arme gespannen mensen onder druk zetten, lijden zelf ook onder stress. Omdat iedereen maar geld moet verdienen. Weet je, er zijn emotionele, psychologische klachten waar we nog helemaal niets van weten, zelfs geen naam voor hebben. Je ziet mensen rondlopen die er ogenschijnlijk min of meer goed uitzien, maar ze zijn terneergeslagen en staan onder zó grote druk dat ze ziek zijn. Teveel nadruk op geld verdienen voor degenen aan de top en de gewone mensen hebben niet genoeg.”
Hij praatte verder over de sociale problemen met jongeren uit gezinnen van immigranten. Het was waar, zei hij, dat ze problemen veroorzaken, maar hoe komt dat? De oorzaak van het probleem ligt gedeeltelijk thuis maar ook in de samenleving – de ongelijkheid en opnieuw de spanning en druk op het gezin. Hij sprak over Wilders en zei dat de mensen die op hem stemmen geen racisten zijn, maar dat het een proteststem is – omdat iedereen het vertrouwen in de partijen die in de regering zitten, verloren heeft – en de een al even slecht is als de andere, zonder oplossingen voor de huidige problemen.
“Het is zo eenvoudig; mensen willen in harmonie leven, niet lijden onder al die zorg en spanning. Maar deze sfeer heeft de overhand en wordt gehandhaafd door degenen die de status quo willen bewaren. Ze denken alleen maar aan zichzelf.”
Hij was bezorgd over de situatie in het Midden-Oosten, met name Israël en de situatie met Iran. Hij noemde Syrië en zei dat de wereld zich geen oorlog kan veroorloven. Die zou uiterst verwoestend zijn.
“Ik denk dat dit jaar, 2012, een cruciaal jaar wordt. Een belangrijk jaar. Er gaat iets gebeuren. Iets positiefs. Het moet nu gebeuren anders … zijn we verloren. Het kan niet zo doorgaan. Maar er is hoop. De mensen moeten hun verantwoordelijkheid nemen.” We dachten dat we hem hoorden zeggen dat ongeveer 80 procent van de mensen positief zullen reageren en 20 procent tegen zou zijn. “We hebben een lange weg te gaan en er zal tegenstand zijn. De mensen zullen beslissen. Aanvankelijk zal het langzaam gaan. Kijk, eerst waren jullie met z’n drieën – nu zijn we met vier!”
“We doen dit werk omdat we om anderen geven. Ik ben zo blij dat jullie dit werk doen – dat jullie dit bekend durven te maken. Eens zullen ze jullie ‘de positievelingen’ noemen. Maar ik vind dat jullie meer moeten doen om bekendheid te krijgen.”
We vroegen zijn advies. “Maak een eenvoudige folder – niet ingewikkeld. Organiseer meer activiteiten voor ’s avonds. En, een laatste tip, wanneer je een activiteit organiseert, zorg dan dat er altijd iets te eten is. Eten brengt mensen bij elkaar, het verbindt.” Toen zei hij hartelijk lachend dat hij goed kon koken en ons zou komen helpen.
Hij gaf ons een hand en ging weg terwijl hij zei dat hij weer terug zou komen.
Was hij inderdaad de Meester Jezus?
J.K., C.Q. en F.E., Amsterdam.
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man de Meester Jezus was.

Eenvoudig antwoord
Op zondag 29 januari 2012 besloot ik ’s middags te gaan wandelen om wat frisse lucht te krijgen. Ik voelde me een beetje angstig en alleen, omdat ik tot zo ver die hele dag nog met niemand had gesproken. Ik ging wandelen omdat ik wist dat frisse lucht en beweging me zouden helpen om daarover heen te komen.
Na een poosje zag ik een jonge, heel lange man met een kleurige wollen muts op zijn hoofd mijn richting uit komen. Ik zag dat hij stralende ogen had en hij begroette me op zo’n hartelijke en vrolijke manier, dat ik me plotseling heel gelukkig voelde. Ik was verbaasd over de aardige begroeting en de glimlach van een jonge man, omdat mijn 70ste verjaardag nadert en ik niet langer een aantrekkelijk jong meisje ben. Het goede gevoel is heel lang gebleven en zelfs nu gaan mijn gedachten nog vaak naar dat bijzondere moment.
Ik vraag me af of dit een bijzondere persoon was of gewoon een aardige jonge man?
U.K., Minusio (Zwitserland).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de ‘vrolijke, jonge man’ de Meester Jezus was.

Be-teken-ing
Ik luister geregeld naar Robert Elms’ programma Radio Londen van de BBC. Een keer per week is er een speciaal onderdeel met de titel ‘Commentaar en vragen’; een forum voor Londenaren om vragen te stellen over ongewone historische monumenten, merkwaardige oude gebouwen, vreemde standbeelden die op achteraf plekken staan, zelfs wat er gebeurd is met een geliefde straatfiguur die een poosje niet meer gezien is. Het maakt niet uit hoe onbekend het onderwerp is, er is altijd wel een luisteraar die het hele verhaal kent en namen, data, de geschiedenis, alles wat je maar zou willen weten, invult. Ik denk dat je het de wijsheid van de menigte kunt noemen.
Een paar weken geleden was er een luisteraar die vroeg of er iemand was die het verhaal achter een vreemd bord wist dat onlangs in zijn buurt was verschenen. Het bord werd omschreven als erg groot met vetgedrukte, bijna brutale letters in een tekstballon als in een strip, met de boodschap “IK BEN TERUG”.
Er werden veel theorieën geopperd om te verklaren wie zijn terugkeer op zo’n overdreven wijze bekend zou kunnen maken. Was het een conceptuele kunstinstallatie? Of zou het misschien een poster van Ken Livingstone kunnen zijn voor de burgemeestersverkiezingen? Misschien was het wel een boodschap van de overleden Amerikaanse soulzanger James Brown, grapte iemand, want zijn song “Get up offa that thing” begint met het nadrukkelijke “Ik ben terug”, enkele malen achter elkaar.
Het programma was bijna om, de feilloze reputatie van het collectieve brein van Londen stond op het spel. Geprikkeld suggereerde Robert Elms dat het misschien wel Jezus was die terug was. Er werd contact opgenomen met een kerk in de buurt, maar die ontkende elke verantwoordelijkheid.
Het enige spoor was een ooggetuigenverslag dat het bord aangebracht was door twee langharige mannen met baarden, gekleed in wapperende gewaden.
Uiteindelijk moest de zaak als onopgelost aangemerkt worden.
Was dit bord één van de ‘tekenen van de tijd’?
R.K., Charlton Kings (Weybridge, Surrey, VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat het bord daar aangebracht was door Maitreya.

Oppepper
Na onze Transmissie-meditatie in de ochtend ging ik op vrijdag 6 januari 2012 een wandeling maken voor ik weer aan het werk ging. Het was zacht en onder het wandelen maakte ik me zorgen over de opwarming van de aarde en voelde me nogal bedrukt over de toestand in de wereld.
Toen het pad waarop ik liep een bocht maakte, kwam er een man op een fiets aan. Hij had een Caribisch uiterlijk en een scherp getekend gezicht. Hij droeg een opgerold kleed of tapijt in zijn ene hand en hield met de andere het handvat van het stuur van de fiets vast. Toen hij me voorbij fietste keek hij me aan en zei enthousiast: “Het is een prachtige ochtend!” En toen zei hij: “We zouden God moeten danken voor deze prachtige ochtend.” Daarna vervolgde hij al fietsend rustig zijn weg, terwijl hij het tapijt vasthield en steeds perfect in balans was. Ik was verrast door zijn elegante manier van doen.
Was deze meneer wellicht een bijzondere persoon?
E.T., Madison (Wisconsin, VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat ‘de fietser’ de Meester Jezus was.

Speciale bestelling
Begin februari 2012 had ik een belangrijke en krachtige ervaring van het wegvallen van het denkbeeld ‘ik-ego’. Door contemplatie op spirituele leringen kwam het besef hoe we onszelf voorstellen als persoon en deze illusie de hele dag voortdurend voeden met onze op ‘ik’ gebaseerde gedachten: “Ik zal abc doen”, “Ik ben xyz”, enz. Dit was een krachtige verschuiving, die me nog steeds bij blijft, en verband houdt met het proces van het ontrafelen van de ego-illusie. Gedurende vele jaren en door Gods genade ben ik in staat in meditatie mezelf te ervaren als het Zelf, gewaarzijn/bewustzijn – maar het ego is altijd heel erg ‘levend’ geweest. De volgende ochtend, toen ik mijn flat uitstapte zag ik een diamantvormige ster van gekleurd draad en hout aan de deurknop aan de buitenkant hangen. Mijn eerste gedachte was ‘Dit lijkt op Maitreya’s ster’.
Was het van Hem? Zo ja, kan ik het gebruiken als Zijn zegening, voor meditatie en genezing van mijzelf en anderen?
M.A., Berlijn (Duitsland).
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat het diamantvormig voorwerp door de Meester Jezus werd gemanifesteerd. U kan het gebruiken als Zijn zegening en voor meditatie.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.