Lezers schrijven – mei 2012

Speciale bestelling
In februari 2012 was ik in het Informatiecentrum in Amsterdam aan het werk. Op een gegeven ogenblik stond ik bij de open voordeur toen een lange zwarte man in het uniform van een postbezorger langsliep, kennelijk op zoek naar een bepaald huisnummer. Ik vroeg welk nummer hij moest hebben. Hij gaf aan dat hij het juist gevonden had – het naburige pand – maar hij lachte naar me en gaf me het vredesteken terwijl hij verder liep.
Wat later kwam hij terug en begon de boeken in de etalage te bekijken. Ik zei schertsend dat ik kon raden dat hij belangstelling voor ‘dat boek’ had – wijzend naar De leringen van de Oude Wijsheid (we hadden dat boek juist uitgekozen voor de volgende openbare boekbespreking). “Hoe wist je dat ik dat wilde?” vroeg hij lachend, maar voegde eraan toe dat hij ook De mensheid ontwaakt wilde kopen.
Hij stelde vragen als wie we zijn, wat we doen, waren we net zoiets als boeddhisten? Omvat onze informatie ook de oude Veda’s? Mediteren we?
Ik vertelde over Transmissie-meditatie. “Ja”, zei hij, “ik mediteer ook. Ik mediteer ongeveer zes jaar. Het is moeilijk uit te leggen, hè, maar het doet iets met je. Het is belangrijk omdat het anders hectisch is.” Die laatste zin echode in mijn schuldbewuste oren en klonk als advies.
Toen hij wegging, zei hij: “Ik kom nog wel eens terug.”
Toen hij over meditatie sprak was hij ernstig. Ik voel me heel vaak te gehaast en mis vaak de discipline en haast me dan weg met een slecht gevoel dat ik niet gemediteerd heb. Hoewel hij vragen stelde leek hij geen antwoorden nodig te hebben; hij was zelfverzekerd en gaf de indruk op een eenvoudige, ontspannen manier volkomen zichzelf te zijn.
Was hij een bijzondere postbode of was hij een Meester?
Naam bekend bij de redactie, Amsterdam.
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de ‘postbode’ de Meester Jezus was.

Tweede blik
Bij de Transmissie-meditatieworkshop in Barcelona op zondag 4 maart 2012 stond ik bij de ingang van de zaal, aan de kant van de boekentafels, voor de vertoning van de video over meditatie. Toen verraste iemand me omdat hij buitengewoon veel op Benjamin Creme leek – een beetje jonger, in de 70, zelfde bouw, een pet op het witte haar, lijkend op de pet die de heer Creme soms op heeft, een jasje en een gemakkelijk zittende lange broek – en verrassend genoeg zeer extravagante sportschoenen, wit met oranje strepen. Ik keek weer om zeker te zijn van de gelijkenis, maar kon niet blijven kijken, aangezien Creme’s dubbelganger (als ik deze uitdrukking mag gebruiken) zich omdraaide en aantekeningen in een boekje maakte terwijl hij langzaam langsliep. Hij liep rond en noteerde dingen zoals de heer Creme doet, met hetzelfde handgebaar.
Hij was met twee dames, een van ongeveer 65 jaar, zonder enige opvallende kenmerken en een jongere, omstreeks 30, met zachte Aziatische gelaatstrekken. Ze gingen op een onopvallende plaats zitten. Ik vertelde drie mede-groepsleden over de ontmoeting. Een van hen ging omzichtig kijken of hij die extravagante sportschoenen droeg.
Na de video stelde ik vast dat de drie bezoekers er nog waren. Ze leken besloten om bij de Transmissie te blijven. De man zette zijn pet af en je kon zien dat hij bovenop zijn hoofd kaal was. Aan het eind van de meditatie was ‘Creme’s dubbelganger’ er nog, maar hij verdween snel uit mijn zicht. Ik heb geen bijzonder gevoel of ervaring, maar ik putte troost uit het idee dat we niet alleen zijn, en het was, natuurlijk, een fantastische, gedenkwaardige Transmissie-meditatie.
Kunt u zeggen wie ‘Creme’s dubbelganger’ was en wie zijn metgezellen waren?
J.M., Andrade (Spanje).
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat ‘Creme’s dubbelganger’ Maitreya was. De oudere dame was de Meester Jezus en haar metgezel was een discipel van de Meester Jezus.

Openbaring
Bij het lezen van Discipelschap in het nieuwe tijdperk dl. I (blz. 245) van Alice A. Bailey kwam ik een aantal zinnen tegen over twee soorten kunst en schoonheid, van de Meester Djwhal Khul: “Er bestaat een mystieke schoonheid, die gelijk wij allen weten, tot uiting moet worden gebracht door de kunst. Kunst draagt in het algemeen een gevoel over van schoonheid, kleur en inspiratie, en zo bekleedt en verhult zij ideeën. Er is ook een occulte (verborgen) schoonheid te bereiken op het gebied van kunst. Deze draagt een ander gevoel over van schoonheid, kleur en inspiratie, gekleed in vormen die ideeën onthullen. Mystieke schoonheid verhult, in schoonheid, het ideaal. Occulte schoonheid onthult, in schoonheid, het ideaal.”
Na het lezen van deze beschrijving kon ik niet anders dan denken aan de esoterische kunst van Benjamin Creme als een van de opzienbarende demonstraties, tot nu toe, van deze tweede soort kunst en schoonheid. Dank u voor uw prachtige schilderijen.
O. en S. C., Atlanta (GA, VS).
(Noot van de redactie: Dank u voor uw vriendelijke woorden. Ik doe slechts mijn best!)

Herkenning
Op zondag 25 maart 2012, tijdens de openbare Transmissie-meditatie in Parijs, zat ik in de tweede rij aan de vrouwenkant, tegenover de rij met mannen, terwijl de inleiding over de meditatie op het punt stond te beginnen.
Plotseling keek ik naar de overkant, naar de linkerkant van de tweede rij met mannen waar mijn oog op een man viel – een Indo-Pakistaan, tussen 25-30 jaar. Hij had een olijfkleurige huidskleur, prachtig zwart haar, half lang en kroezig, en zwarte ogen waarvan het wit lichtgevend leek.
Op dat moment voelde ik intuïtief dat het Maitreya was: hij had een blik met zo’n diepte. Vanaf het begin van de meditatie voelde ik intense straling van deze persoon komen, terwijl mijn ogen gesloten waren.
Kunt u vertellen of deze man Maitreya was?
I.G., Frankrijk.
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de man de Meester Jezus was.

Goed voorbeeld
Op 11 juni 2011 werden er in 140 steden in Japan demonstraties en bijeenkomsten tegen kernenergie gehouden. Ik nam deel aan een demonstratie in Shinjuku. Voor de demonstratie begon bad ik tot Maitreya’s ‘Hand’ voor totale stopzetting van opwekking van kernenergie en deed de ‘Hand’ weer in mijn handtas. Ik liep mee zonder bord. Ik was lichamelijk moe en kon ook geen luide stem opzetten. Ik was een beetje ontevreden dat ik maar zo weinig kon bijdragen.
Halverwege de demonstratie klonk er achter mij een opmerkelijk krachtige stem: “Bescherm de kinderen!” Toen ik achterom keek was het een knappe jonge man in een zwart t-shirt en een zwarte hoed. Zijn ogen waren erg doordringend en zijn krachtige wil kon je van zijn gezicht aflezen. Met een resolute en oprechte houding hield hij een bord omhoog waarop stond “Bescherm het leven van de kinderen!” Terwijl we over straat liepen, herhaalde hij met luide, heldere stem naar de toeschouwers en anderen op de stoep: “Wees bezorgd! Kom in actie!” “Bescherm het leven van de kinderen!” Ik was erg onder de indruk en aangemoedigd door hem en verankerde zijn woorden in mijn hart.
Bij thuiskomst en zelfs nu nog heb ik een levendige herinnering aan hem, die me liet zien hoe belangrijk het is om vastberaden te zijn wanneer je in actie komt. Hij heeft mijn wil veel sterker gemaakt dan die tevoren was. Was hij een bijzondere persoon?
M.H., Tokio (Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man bij de demonstratie de Meester Jezus was.

Gebed verhoord
Het was vroeg in de ochtend en erg koud, nu 36 jaar geleden, toen mij werd gevraagd om helemaal alleen de auto te besturen om de zaak van mijn familie te helpen, omdat mijn man ziek in bed lag. Ik was vijf of zes maanden zwanger en heel nerveus, omdat ik zelden auto reed. Ik reed over een grote brug en probeerde links af te slaan. Toen gebeurde het allemaal: ik verloor de macht over het stuur door het bevroren wegdek. Ik riep in mijn hart ‘Help me! Heer Jezus!’ Het volgende ogenblik was de auto gekanteld en in een twee of drie meter lager gelegen betonnen duiker gevallen. Ik was helemaal niet gewond. Ik herinner me niet goed hoe ik uit de auto gekomen ben en naar een politiebureau ben gelopen. Bij het politie-onderzoek op de plaats van het ongeluk werd me verteld dat het een wonder was dat ik volkomen ongeschonden was, zonder zelfs maar een schrammetje.
De baby in mijn baarmoeder is nu zelf ouder van een kind. Ik nam aan dat de Meester Jezus me hielp omdat ik voor mijn huwelijk een christen was. Kunt u dit bevestigen?
Y.T., Fukuoka (Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat u werd geholpen door de Meester Jezus.

Twee brieven van dezelfde persoon:

Iedereen telt
1) Op 24 september 2011 werd er in Shibuya (Tokio) een demonstratie gehouden voor het geleidelijk afbouwen van kernenergie. Ik ging er alleen heen en kwam een beetje laat bij het afgesproken verzamelpunt aan. Eerst kon ik geen andere deelnemers vinden en voelde me dus alleen. Toen verscheen er een man met een groot bord dat vol stond met verklaringen waarom kernenergie gevaarlijk is. Hij vertelde me dat hij mee wilde doen met de demonstratie en zei: “Ik ben blij dat ik vandaag bij deze manifestatie kan zijn.” Op weg naar het beginpunt van de demonstratie waar vele andere deelnemers samen zouden komen, sprak hij ernstig over ‘de macht van het volk’ in Egypte en Tunesië, die landen in beweging had gebracht. Hij noemde ook een andere demonstratie de volgende dag in Yokosuka waar een Amerikaans vrachtschip in de haven was aangemeerd dat twee kernenergiegeneratoren vervoerde. Toen de betogers zich in beweging zetten, riep hij zo luid als hij kon: “Denk aan de kinderen in Fukushima! Bekommer je alsjeblieft om de kinderen in Fukushima!” Ik merkte zijn unieke intonatie in het Japans op en zijn hartelijkheid zelfs in zijn ernst, wat me deed glimlachen. Hij was heel energiek en ik werd aangemoedigd door het feit dat hij met mij opliep. Toen ik onderweg in mijn eentje liep, kwam hij naar me toe en vroeg: “Gaat het wel goed, zo alleen?” Ik antwoordde: “Ja, prima.” Even later ging hij naar het voorste gedeelte van de stoet. Hij droeg een trui met korte broek, sandalen en een kleine heupbuidel. Hij leek zich te bekommeren om de middelvinger van zijn rechterhand waar een pleister met bloedvlekken omheen zat. Ik herinner me dit levendig, omdat ik zelf ook een verwonding aan de middelvinger van mijn rechterhand had.
Op weg naar huis dacht ik aan hem en aan wat hij had gezegd, dat de acties van ieder van ons meetellen voor verandering, wat maakte dat mijn ogen zich vulden met tranen. Wilt u bevestigen of hij een Meester was?
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man bij de demonstratie de Meester Jezus was.

Warm aanbevolen
2) Het was september 2011 toen we druk bezig waren om in Warabi bekendheid te geven aan de videopresentatie over Maitreya en ik een glimp opving van een naar het leek Indiase man op een fiets. Mijn collega zag hem ook op een andere plaats. Ongeveer een uur later kwam hij weer tevoorschijn op een fiets (met een ramenas in het mandje aan het stuur). Deze keer aarzelde ik niet om hem aan te spreken over de videopresentatie. Hij antwoordde in vloeiend Japans: “Ik ken Benjamin Creme. Ik kom al 20 jaar in Warabi. Ik zal mijn dochter aanraden om bij de videopresentatie aanwezig te zijn.”
Dit gebeurde toen ik een beetje bezorgd was of er wel publiek zou komen. Ik vroeg me af of er wellicht een Meester zou komen om ons te bemoedigen? Was Hij een bijzondere persoon?
I.M., Saitama (Japan).
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de ‘Indiase man’ de Meester Jezus was.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.