Lezers schrijven – december 2012

Maitreya: “Obama zal winnen”
Tijdens een lezing in New York eind september 2012 kwam een zwarte man van begin 50 in de pauze naar de boekentafel. Hij stelde een collega misschien wel 20 tot 30 vragen, waarvan er veel moeilijk te verstaan waren vanwege een uitgesproken accent en zijn snelle manier van spreken. Hij zei dat hij Nigeriaan was en dat hij inmiddels ongeveer 18 jaar in New York in de wijk Queens woont. Hij kreeg ons webadres om op de hoogte te blijven. Na afloop van de lezing gaven we hem een exemplaar van onze brochure en het leek alsof hij daar op wachtte. Terwijl hij tijdens de pauze nog veel vragen stelde, leek hij ons nu heel direct dingen te willen vertellen.
Bij de boekentafel vroeg onze bezoeker wat we van Obama dachten en of hij opnieuw gekozen zou worden en we antwoordden dat we dat hoopten. Na de lezing zei hij: Maitreya weet dit (dat Obama herkozen zal worden) en Obama wist dit zelfs al toen hij vorige keer gekozen werd.”
Wat de bezoeker vooral en nadrukkelijk wilde overbrengen was dat we de jongeren moeten bereiken, dat zij meer ‘open’ staan omdat zij nog geen vaste ‘kijk op de wereld’ gevormd hebben, zoals degenen die we gewoonlijk met onze boodschap bereiken. En dat we vooral de jongeren niet hebben bereikt, omdat onze boodschap niet specifiek op hen gericht is – de jongeren zijn de beheerders van de toekomst en hebben daarom onze boodschap nodig. Hij was er op gebrand om dit krachtig onder de aandacht te brengen. Hij herhaalde hetzelfde nog een derde keer tegen een collega toen hij wegging. Hij getroostte zich heel veel moeite om te benadrukken dat we in onze benadering eenvoudig moeten zijn; dat we onze boodschap niet gecompliceerd maken. Kunt u zeggen wie de man was?
C.T., New York (VS).
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de ‘bezoeker’ Maitreya was.

Aanpassingsvermogen
Op maandag 8 oktober 2012 ging ik in Parijs naar de Transmissie-meditatie. Op weg naar huis, net na 11 uur ’s avonds liep ik in de koude regen van mijn auto naar mijn huis met mijn capuchon over mijn hoofd met mijn blik op de grond gericht. Even daarvoor had ik aan de talrijke wonderen gedacht die mensen die regelmatig mediteren, omringen en had tegen mezelf gezegd: “Al zouden Maitreya of Jezus in mijn buurt in een of andere gedaante verschijnen, dan nog zou ik hen niet zien omdat ik altijd naar de grond kijk wanneer ik loop, met mijn capuchon over mijn hoofd!” Maar die avond, terwijl ik naar huis liep, zag ik plotseling een prachtig hart dat op het asfalt van de straat getekend was (zie bijgesloten foto).
Het hart is er nog steeds, het lijkt alsof het van cement gemaakt is. Ik moet hier bij zeggen dat er nergens in onze buurt aan de weg gewerkt wordt en dat er geen enkel ander teken in cement te vinden is.
Ik voelde me onmiddellijk enthousiast over de ontdekking van dit teken, met name omdat ik ijverig in Een cursus in wonderen studeer. De les van die dag was les 327: “Ik hoef slechts te roepen en U zult mij antwoorden.” Ik moet toegeven dat ik me de hele dag had afgevraagd hoe Hij mij zou antwoorden.
Kunt u mij zeggen wie dit hart gemanifesteerd heeft?
K.L., Vaires sur Marne (Frankrijk).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de Meester Jezus het hart heeft gemanifesteerd.

Goddelijke kans
Op 23 september 2012 stond ik buiten mijn hotel in Houston (Texas, VS) met een sigaret en een cappuccino terwijl ik in Benjamin Creme’s nieuwe boek Unity in Diversity las, toen ik een zwarte man in het oog kreeg die naar me toe kwam. Hij was heel erg beleefd en vriendelijk en zei: “Neem me niet kwalijk, meneer, dat ik u stoor.”  Ik zei dat het in orde was en vroeg wat er aan de hand was. Hij vertelde hoe hij heette en dat hij in zeer moeilijke omstandigheden verkeerde, dat hij vele jaren bij de omroep ABC had gewerkt, maar nu geen werk had en wanneer hij naar een baan solliciteert altijd te horen krijgt dat hij te hoog opgeleid is en dat het soort werk dat hij jaren gedaan had nu voor veel lagere salarissen door pas afgestudeerden gedaan wordt, dat hij geen geluk heeft.
Hij zei dat hij vanochtend te horen had gekregen dat hij 42 dollar en wat centen achter is met de huur en dat, als hij tegen de middag niet betaalt, hij en zijn vrouw en twee kinderen dakloos zullen zijn.
Mijn hart sloeg over met hetzelfde gevoel van liefde dat ik soms tijdens de overschaduwingen bij Benjamin Creme’s lezingen in Friends House voel. Ik was echt overmand door emotie en praten viel me moeilijk, maar ik vertelde hem dat ik als steward werk, maar voor 24 uur in Houston ben, dat ik twee kinderen heb en van maand tot maand de eindjes aan elkaar knoop, maar dat we in het VK ten minste wat vangnetten hebben. Hij kon het niet geloven toen ik hem 60 dollar gaf en was zo opgelucht dat hij zijn hoofd boog en een kort gebed tot Jezus richtte. We omarmden elkaar een lange tijd en ik gaf hem ook mijn exemplaar van Benjamin Creme’s nieuwe boek, zei hem niet de hoop op te geven, dat deze donkere tijden spoedig plaats zullen maken voor de gelukkigste tijden van ons leven, dat iets wonderbaarlijks in het verschiet ligt. Ik rolde een sigaret voor hem en hij bedankte me en ging zijns weegs.
Ik bleef achter met het gevoel hoe verschrikkelijk het dagelijks leven voor veel mensen is en hoe blij ik was dat ik op de juiste plaats en tijd was om hem een beetje te helpen. Dus, als het Maitireya was die me de kans gaf om te geven en liefdevol te zijn tegenover een vreemde dan ben ik gezegend en dankbaar, en als hij het niet was dan voel ik me gezegend dat ik die aardige man heb kunnen helpen; ik ben hoe dan ook gelukkig.
Meneer Creme, ik kom al meer dan 25 jaar naar uw lezingen en u te horen is het hoogtepunt van de maand en te weten dat Maitreya zelf soms onder de toehoorders is, is een zegening waar geen woorden voor zijn en vervult me met vreugde en verbazing. Ik dank u vanuit mijn hart voor uw wonderbaarlijk leven en werk.
K.I., Frimley Green (Surrey, VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man de Meester Jezus was.

Botten, geen bonen!
In de zomer van 2011, afgelopen jaar, keek ik vanuit mijn achtertuin naar een ster en dacht dat er iets vreemds aan was. Toen werd hij vijf keer zo groot of nog meer. Was dit een ruimteschip?
Een andere keer gingen mijn vrouw en ik met onze dierbaarste vriend, onze hond Jake, naar de dierenarts in verband met complicaties met diabetes. Ik had Heer Maitreya en de Meester Jezus gevraagd of wij hem nog een paar jaar langer konden houden. Hij at niet en de dierenarts raadde aan wat vlees in blik voor hem te kopen.
Bij de ingang van de winkel zat een armoedige man met een baard op een bankje. We keken elkaar aan terwijl ik langs hem liep en dacht dat hij wellicht de Meester Jezus was. Toen ik de winkel weer uit kwam, was hij weg. Was dit iemand van spirituele aard?
A.A., Crowlye (Texas, VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de ster Maitreya’s ‘ster’ was. De man die u ontmoette was de Meester Jezus.

Wenssterren
Donderdag 30 december 2011 waren we met ons gezin in een kampeerauto in de stad Corvara in de Dolomieten (Italië). We hoopten dat het zou sneeuwen en inderdaad begon het die middag tot onze grote verrassing en vreugde te sneeuwen. Met mijn drie jaar oude zoon gingen we op een nabijgelegen heuvel sleetje rijden. Ik droeg zwarte handschoenen en al gauw zag ik dat er sneeuwvlokken op landden. Ze hadden de vorm van een vijfpuntige ster. Ik zag ze ook op de kleding van mijn zoon. De sneeuwvlokken waren geen gewone sneeuwvlokken, maar precies vijfpuntige sterren en in het midden waren ze helemaal wit.
In het begin besteedde ik er niet veel aandacht aan en gingen we door met sleeën, maar toen kwam de tien jaar oude zoon van onze vriend bij ons. Toen het zijn beurt was om met de slee de heuvel af te gaan, stopte hij en keek naar zijn handschoenen. Ik vroeg hem of hij de bijzondere sneeuwvlokken ook had gezien. Hij zei ja en bleef naar ze kijken. Het was voor ons allemaal een grote verrassing en een tijd lang keken we met z’n drieën naar de lucht en vingen vrolijk de sterren in onze handpalmen en op onze gezichten. Sommige ervan waren heel groot en ze smolten ook niet onmiddellijk.
Mijn hart welde op. Ik dacht, er vallen sterren uit de hemel, wat prachtig is deze schepping van de wereld; alles is volmaakt. Tegelijkertijd voelde ik mijn eigen nietigheid en de verhevenheid van dit universum, en vreugde en geluk in mijn hart. Ik rende naar mijn oudste dochter in de camper en liet haar de sneeuwvlokken zien. Zij zei ook dat ze nog nooit eerder zulke sneeuwvlokken had gezien.
Waren die vijfpuntige sterren bijzondere of gewone sneeuwvlokken?
A.R., Maribor (Slovenië).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de ‘vijfpuntige sterren’ door Maitreya gemanifesteerd werden.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.