Maitreya’s wonderbaarlijke verschijningen

Share International publiceert regelmatig brieven van lezers, die een enorme variatie aan ervaringen van de aanwezigheid van Maitreya en de Meesters laten zien en hoe deze mensen overal ter wereld troosten, ondersteunen en redden. Maitreya en de Meesters verschijnen in verschillende gedaanten, vaak gebruikmakend van een ‘goede genius’, om de aandacht te trekken en om te zinspelen op iets wat van speciale betekenis is voor de persoon die Hen ziet.
Benjamin Creme schrijft: “Bijna elke dag brengt wel brieven van deze buitengewone ontmoetingen: grappig, droevig, plechtig, hilarisch, zorgzaam en diep aangrijpend; ze tonen het scala aan menselijke situaties als een reeks karakters in een toneelspel. Op al deze verschillende manieren bevestigt Maitreya (of een Meester) de realiteit van Hun aanwezigheid – al is het maar in de vorm van een ‘goede genius’ – en troost, onderwijst en inspireert naar behoefte. Ze zouden een bron van vreugde moeten zijn voor iedereen die bij dit werk betrokken is.” (SI, januari/februari 2000)
Hier tonen we een selectie van foto’s die enkele van Maitreya’s verschijningen laten zien.

Maitreya zoals Hij in 1988 verscheen in Nairobi (Kenia).

Op zaterdag 11 juni 1988 verscheen Maitreya ‘vanuit het niets’ aan 6000 mensen bij een gebedsbijeenkomst in Nairobi (Kenia). Hij sprak gedurende 15 minuten in Swahili, toen Hij verdween waren tientallen mensen op wonderbaarlijke wijze genezen van hun kwalen. Foto’s van deze gebeurtenis verschenen in media over de hele wereld. Job Mutungi, toenmalig redacteur van The Kenya Times, was getuige van Maitreya’s miraculeuze verschijning in Nairobi: “De rijzige gestalte van een in het wit gehulde, bebaarde man op blote voeten verscheen vanuit het niets en stond in het midden van de menigte … iedereen mompelde iets. Mensen wierpen zich plat op de grond, onbeheerst wenend in eerbetoon en aanbidding, in totale onderwerping aan de situatie… In duidelijk Swahili, zonder enig spoor van een accent, kondigde de vreemde man aan dat de mensen van Kenia gezegend waren.” (SI, september 1988)

 

Maitreya in de gedaante van een Caribische man, bij een grote vredesmars in het Londense Hyde Park, op zaterdag 15 februari 2003. Vastgelegd op video zegt hij: “Wakker worden! Wakker worden! De wereld behoort toe aan het mensenras, broeder… Houd de prijs voor ogen! En de prijs is de mensheid! Want het mensenras behoort toe aan ons allen!” (SI, april 2003)

In de gedaante van een dakloze man in een Newyorkse bibliotheek die fluit speelt, maakt Maitreya een subtiele verwijzing naar een voorgaande manifestatie via de discipel Krishna, ‘de Fluitspeler’. (SI, oktober 1998)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maitreya neemt de gedaante van een ‘jonge bedelende vrouw’ aan in Florence (Italië) in 1998. Het ‘kleine meisje’ is de Meester Jezus. (SI, juni 2001)

 

Maitreya in de gedaante van een bedelende ‘vrouw’ in Rome (Italië), die haar baby van zeven maanden op haar hand balanceert. De ‘baby’ was de Meester Jezus. (SI, december 2007).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maitreya en de Meester Jezus in de gedaante van een ‘moeder en kind’, in Haïti. (SI, maart 2010)

Maitreya als een ‘moeder’ bedelend in de straten van Lissabon (Portugal), in juli 2002. Het ‘kind’ was de Meester Jezus. (SI, oktober 2002)

Maitreya in de gedaante van een oudere vrouw in Parijs, maart 2012 (SI, juli/augustus 2012)

Maitreya in de gedaante van een conducteur, die levenslessen onderwees terwijl hij ballonnendieren maakte en goocheltrucs uitvoerde. (SI, november 2005)

“Onverwachte verschijning Imam Mahdi” luidt de titel van een YouTube-video die een miraculeuze figuur van fel schitterend wit licht laat zien gefilmd in Karbala (Irak), in de nacht van de ceremonie van Ashura, 6 januari 2008. Maitreya’s dansende bewegingen met een zwaard herinneren ons aan Zijn komst met het Zwaard des Onderscheids. (SI, april 2009)

Een YouTube-video toont Maitreya, door lokale mensen de “Engel van Syrië” genoemd, die kalm een gewonde jongeman oppakt en naar de mensen brengt die zich voor scherpschutters verschuilen tijdens het conflict in Syrië. (SI, juli/augustus 2012)

Maitreya in de gedaante van een bedelaar in Barcelona, 2008 (SI, november 2008)

Maitreya als ‘de Witte Ruiter’ op het Tahrir-plein in Caïro (Egypte). De videoclip, die te zien was op tv-zenders en YouTube, toont een doorzichtige figuur in het wit die op een wit paard over het plein rijdt en plotseling over de hoofden van de mensen verdwijnt. (SI, maart 2011)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maitreya verschijnt in de gedaante van een lange monnik bij Benjamin Creme’s lezing in Osaka (Japan) in mei 2005. (SI, juli/augustus 2005)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vraag: Zal Maitreya er tijdens Zijn eerste interview fysiek uitzien als Zichzelf, dat wil zeggen, zoals Hij er echt uitziet? Of zal Hij een andere gedaante aannemen, zoals Hij gewoonlijk doet wanneer Hij aan mensen verschijnt?
Benjamin Creme: Wanneer Hij aan mensen verschijnt gebruikt hij gewoonlijk een ‘goede genius’, een geschapen persoon waarin Hij een deel van Zijn bewustzijn uitdrukt. Maar wanneer Hij openlijk aan de wereld verschijnt, ook al is het zonder de naam Maitreya te gebruiken, zal Hij verschijnen zoals Hij er werkelijk uitziet, in zijn zelfgeschapen lichaam waarin Hij nu in de wereld leeft.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.