Vragen en antwoorden – juli/aug. 2013

V. Geeft Maitreya nog steeds televisie-interviews in Rusland? Zo ja, hoeveel zijn er tot nu toe geweest? Op 11 mei waren er in Rusland al tien interviews met Maitreya geweest. Was de reactie net zo goed als eerder?
A. Maitreya heeft daarna nog eens vier interviews gegeven (per 8 juni 2013). Ja, nog beter zelfs.

V. In de afgelopen weken was aan de westerse hemel een planetaire samenstand zichtbaar die de ‘dans der planeten’ wordt genoemd, waarbij Jupiter, Mercurius en Venus een driehoek vormden en daarna geleidelijk om elkaar heen leken te bewegen totdat ze op één lijn kwamen te staan. Heeft dit verschijnsel enige betekenis voor onze planeet?
A. Ja. Hierdoor worden bepaalde energieën op elkaar afgestemd die bijzonder gunstig voor de Aarde zijn.

V. De zon is de laatste tijd behoorlijk actief geweest, met enorme zonnevlekken die vrijkwamen. Welke invloed heeft dergelijke zonneactiviteit op planeet Aarde
A. Deze zorgt voor geweldige veranderingen op alle planeten, zoals we zelf op deze planeet zullen zien.

V. Is er een manier waarop je jezelf kan beschermen tegen het risico van dementie?
A. Er bestaat geen directe manier om jezelf te beschermen tegen het risico van dementie of Alzheimer. Wat de voortgang van het proces wellicht kan vertragen is het gebruik van Tlacotewater-tabletten. De tabletten helpen de structuur van ons lichaam op celniveau, en daarmee het immuunsysteem, te versterken. Het is wel belangrijk te weten dat deze tabletten dementie of Alzheimer niet kunnen voorkomen of genezen, maar ze kunnen wel helpen de voortgang ervan te vertragen.
De tabletten zijn gemaakt van het geneeskrachtige water dat in 1992 op een ranch in Tlacote, nabij Mexico-Stad, werd ontdekt. Het water, dat uit een diepe welput komt, is door Maitreya gemagnetiseerd met kosmische energie uit de constellatie Waterman. Maitreya heeft over de hele wereld soortgelijke bronnen gecreëerd en tot dusver zijn vier ervan ontdekt. Uiteindelijk zal er een wereldwijd netwerk van 777 van deze geneeskrachtige waterbronnen ontdekt worden, in een volgorde die door Maitreya bepaald wordt.
In 1992 heb ik bij een homeopatische apotheek in Londen een homeopatische remedie laten maken van het Tlacote-water, waar inmiddels duizenden mensen over de hele wereld baat bij hebben. Ook het water uit een van de andere vier bronnen die ontdekt zijn, in een grot in Nordenau (Duitsland) is gebruikt voor een homeopatisch middel, dat in Duitsland verkrijgbaar is.
[Neem voor informatie over het bestellen van Tlacot-watertabletten contact op met Ainsworths Homoepathic Pharmacy, 36 New Cavendish Street, Londen W1G 8UF; www.ainsworths.com. Voor andere bronnen, zie ‘Healing wells’ op www.share-international.org]

V. Enige tijd geleden publiceerde Share International een foto van een ruimteschip dat een vulkaan in Mexico in- of uitvloog. Hoe kan een schip de enorme temperaturen in een actieve vulkaan weerstaan? Hoe kan de bemanning van een schip in zulke omstandigheden overleven?
A. Ze vlogen niet de vurige lava in de vulkaan in, maar onderzochten alleen of de vulkaan op het punt van uitbarsten stond.

V. Ik weet dat u heeft gezegd dat het incident bij Roswell, dat in 1947 in New Mexico (VS) plaatsvond en waarbij de Ruimtebroeders zich opzettelijk lieten neerstorten om de aandacht te vestigen op leven van andere planeten, authentiek was. Lieten de Ruimtebroeders die bij Roswell neerstortten ook hun stoffelijke overschotten opzettelijk achter? Er wordt gezegd dat wetenschappers in de VS nog steeds hun skeletten onderzoeken. Is dat waar?
A. Nee. De hele massa van hun lichamen, inclusief het skelet, is al lang tot stof vergaan.

V. Wanneer ik het met mensen heb over hoe de wereld er na Verklaringsdag uit zal zien, merk ik dat ik moeite heb met concepten als voedsel, onderwijs, onderdak en gezondheidszorg als basisrechten. Intuïtief zie ik wat een zegen en vermindering van spanning deze veranderingen zullen brengen en dat maakt me ontzettend gelukkig. Wanneer ik mensen vertel dat er planeten zijn waar iedereen alles heeft wat men nodig heeft – en waarom zou je meer willen – merk ik dat veel mensen er niet eens over willen ‘fantaseren’: stel je eens voor, genoeg voor iedereen! Wat zou u zeggen tegen degenen die vinden dat mensen maar lui zouden worden als ze niet meer zouden hoeven werken voor hun basisbehoeften?
A. Dit is een misvatting – de mens werkt omdat hij mens is. (Picasso zei dat ‘het paard niet uit zichzelf in het span kruipt, maar een mens kan niet anders’.) Mensen moeten hun idee van wat werk is veranderen; het werk van miljoenen mensen tegenwoordig zou door robots gedaan kunnen worden – een deel hiervan wordt al door robots gedaan en dat zal steeds meer de norm worden. Het beeld van wat werken is, zal veranderen.

V. Ik zag een vraag op internet: “Wanneer is het Boeddha-dag?” Volgens de Gregoriaanse kalender viel die in 2013 op 17 mei. De Lucis Trust houdt de volle maan in Stier aan, het Wesak-festival (25 april 2013). Maar de Christus heeft de rol van Heer Boeddha overgenomen, dus moeten we de data en de functies van de Wereldleraar niet aanpassen nu Hij Heer Maitreya Boeddha is (zoals lang geleden door Gautama voorspeld)? Hoe zal het Wesak-festival eruit zien nu de Christus de Boeddha is en zal Maitreya beide taken vervullen? Zal Boeddha’s verjaardag Maitreya’s verjaardag worden?
A. De Christus is niet hetzelfde individu als de Boeddha – Zij zijn broeders, afzonderlijke individuen, maar boeddhisten verwachten Maitreya als Maitreya Boeddha.

V. Zijn er in Westerse landen nu meer mensen die een zenuwinzinking krijgen dan 30 of 40 jaar geleden? Waarom?
A. Ja, ik geloof dat dit zo is, maar niet alleen in het Westen; dit geldt over de hele wereld. De spanningen die ontstaan door de snelheid van de veranderingen die wereldwijd plaatsvinden, het binnenstromen van nieuwe en hogere energieën, het gebrek aan eenheid in de wereld, de commercialisering van het leven in het algemeen en de dreiging van oorlog, dragen alle bij aan dit verschijnsel.

V. Is het mogelijk een creatief leven te leiden zonder daadwerkelijk talent te ontwikkelen?
A. Iedereen is in wezen creatief omdat creativiteit van de ziel afkomstig is. Een stuk hout besnijden is een vorm van schepping, ook al is het eindproduct niet mooi of nuttig. Het leven van alledag kan creatief zijn. De mate waarin die creativiteit zich uitdrukt, hangt af van het punt in evolutie – hoe verder geëvolueerd de betrokkene is, hoe creatiever hij is. De cultuur van elk land is het resultaat van de creatieve activiteit van de discipelen in dat land.

V. Hoe wordt die creativiteit in het leven en in dienstbaarheid vrijgemaakt? Creativiteit en dienstbaarheid gaan hand in hand, maar ik vind dienstbaarheid vaak maar eenvoudig werk.
A. Door het beginsel van aspiratie. Als de aspiratie naar dienstbaarheid krachtig genoeg is, zal het werk dat verricht wordt niet als geestdodend ervaren worden.

V. Moet je kiezen tussen dienstbaar zijn of getraind worden of kunnen beide tegelijkertijd gedaan worden?
A. Ze kunnen tegelijkertijd gedaan worden.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.