Vragen en antwoorden – oktober 2013

V. Geeft Maitreya nog steeds televisie-interviews in Rusland? Zo ja, hoeveel hebben er tot nu toe plaatsgevonden? Op 5 augustus waren er al 18 interviews met Maitreya in Rusland geweest.
A. Ja, 23 in totaal (per 7 september 2013).

V. Vinden Maitreya’s interviews nog steeds in Rusland plaats?
A. Ja.

V. 1) Ziet Maitreya’s lichaam in zijn televisie-interviews er altijd hetzelfde uit? 2) Is het een gematerialiseerd lichaam? Is het een gematerialiseerde gedachtevorm? 3) Overschaduwt Maitreya in deze interviews iemand zoals hij Jezus overschaduwde in diens incarnatie in Palestina?
A. 1) Ja. 2) Het is het lichaam dat Hij over een periode van enkele jaren voor Zijn verschijning in de wereld geschapen heeft. 3) Nee.

V. Worden Maitreya’s interviews ook uitgezonden in naburige landen, zoals Polen, de Baltische staten, de Balkan, of zijn ze daar ook te beluisteren?
A. Ze worden daar niet uitgezonden, maar zijn er wel te beluisteren.

V. Er bestaat een wijdverspreide beweging van burgerprotesten in de Balkan. Kan het zijn dat die direct of indirect door Maitreya beïnvloed wordt?
A. Niet direct, maar zoals mijn Meester heeft gezegd, Maitreya’s “denkbeelden overspoelen de wereld”.

V. Zou het kunnen dat Maitreya Zijn geplande verschijning ‘versnelt’ in reactie op de groeiende spanning in de wereld als gevolg van de burgeroorlog in Syrië?
A. Nee.

V. Is Maitreya al eens in India of China in de media verschenen, al was het maar één keer? Die enorme landen moeten toch ook over Zijn aanwezigheid horen?
A. Nog niet.

V. Wat veroorzaakt een kennelijk groeiend aantal ziektes in verschillende Europese boomsoorten?
A. Vervuiling.

V. Wat veroorzaakt de bijensterfte?
A. Vervuiling.

V. Doen de Meesters en de Ruimtebroeders iets aan de nieuwe lekken bij Fukushima?
A. In zekere mate. Ze houden het goed in de gaten.

V. In Zuid-Amerika, met name in landen als Uruguay en Argentinië, zijn veel warmwaterbronnen langs de Uruguay-rivier die op de grens tussen beide landen stroomt. Heeft het water van deze bronnen, of van sommige ervan, geneeskrachtige eigenschappen, vooral voor gewrichtsaandoeningen?
A. Het water van sommige bronnen is doeltreffend gebleken voor de behandeling van reumatische aandoeningen.

V. Is het waar dat een piramide van precies dezelfde proportionele afmetingen als de Grote Piramide van Gizeh (d.w.z. 4 zijden met een basishoek van zo’n 50 graden) een vorm van etherische of levensenergie kan aantrekken, precies zoals een orgonaccumulator? Zo ja, zou een orgonaccumulator in de vorm van zo’n piramide nog effectiever zijn? Als zo’n piramide groot genoeg is voor iemand om in te zitten, zou dat dan een geneeskrachtige werking hebben en/of nuttig zijn voor meditatie? Of zouden de energetische effecten, indien aanwezig, schadelijk kunnen zijn? (Nog los van het feit dat het althans in de VS illegaal zou zijn om zo’n apparaat te verkopen op basis van geneeskrachtige aanspraken.)
A. Omdat de piramide op één lijn staat met de Noord- en Zuidpool trekt hij inderdaad energie aan. Echter, die energie is afkomstig van het astrale gebied en de piramide van Gizeh werd duizenden jaren geleden gebouwd ten behoeve van de mensen van die tijd. Die stimulans zou nu niet meer bevordelijk zijn. Dit heeft niets te maken met de orgonaccumulator (uitgevonden door Wilhelm Reich) die etherische energie van verschillende intensiteit opneemt, afhankelijk van de samenstelling van de accumulator, welke inderdaad geneeskrachtige eigenschappen heeft.

V. Hebben het priestercelibaat of andere vormen van seksuele onthouding enig nut, voor mannen of voor vrouwen? Zo ja, is dat ‘spiritueel’ nut in een of andere ware betekenis en zo niet, brengen degenen die deze doctrine volgen, met name katholieken, zichzelf alleen maar schade toe?
A. Daar is geen eenvoudig antwoord op. Het is afhankelijk van het punt in evolutie en het specifieke levensdoel van de betrokkene.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.