Lezers schrijven – jan/feb 2014

Twee brieven van dezelfde persoon

Belangrijke boodschap
1) In de bus op weg naar huis in San Francisco, in de avond van 27 december 2013, dacht ik na over hoe ik een weekabonnement voor de bus dat ik zojuist gevonden had, kon terugbrengen naar de plaats waar ik het had gevonden. Terwijl de bus op het punt stond om van een van de haltes weg te rijden, zag ik een zwarte man, misschien midden 60, naar de bus rennen. De bestuurder wachtte en de man stapte in en ging op de stoel voor me zitten zonder een kaartje te kopen. Hij was keurig gekleed in wat sleetse kleding, maar zag eruit alsof hij wellicht dakloos was. Hij had verschillende spullen bij zich, onder andere wat leek op een laptop, een fles water en een half opgegeten sinaasappel.
Ik vroeg hem of hij het abonnement dat ik gevonden had, zou kunnen gebruiken. Hij nam dat dankbaar aan en zei dat hij sinds het begin van de maand weinig geld had, toen hij de laptop had gekocht. Hij was gevraagd om een script te schrijven voor een documentaire, vertelde hij, en had de computer gekocht om op te werken. “Wat is het onderwerp van de documentaire,” vroeg ik. Na een stilte zei hij: “De wereld moet de handen ineenslaan, willen we overleven. De Aarde speelt geen spelletjes.” Hij zei dat hij op weg was naar de plaatselijke universiteit om aan het script te werken. Na nog een paar haltes bedankte hij me weer voor het busabonnement en stapte uit. Terwijl de bus optrok kon ik hem op straat zien staan en naar me wuiven. Ik wuifde terug terwijl de bus zijn weg vervolgde.
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de man in de bus de Meester Jezus was.

Belangrijk jaar
2) Op 6 januari 2014 zat ik in San Francisco in de bus op weg naar mijn werk, toen we onverwacht in een tunnel stopten en een hele tijd stilstonden. De bestuurder kondigde aan dat er vertraging was. Na enkele minuten liep ik naar de bestuurder toe om te vragen hoe lang de vertraging zou duren. Hij wist dat niet precies, maar we raakten in gesprek over de algemene onbetrouwbaarheid van het plaatselijke vervoerssysteem. Ik schreef het toe aan mogelijk een gebrekkig computersysteem, maar hij zei dat het te maken had met de oude bussen die vervangen moesten worden. Tijdens de vertraging spraken we over aanverwante onderwerpen, maar hij zei verschillende keren in het gesprek: “Dit is 2014.” Of: “Het is nu 2014.” Ik begreep niet helemaal waarom hij naar het jaar bleef verwijzen, behalve misschien dat hij suggereerde dat het tijd was om nieuwe bussen aan te schaffen. Uiteindelijk zette de bus zich weer in beweging op weg naar mijn bestemming. Hoewel het een lange vertraging was geweest, had de vriendelijke en optimistische houding van de bestuurder tijdens het hele gesprek me in een goed humeur gebracht. Toen we bij mijn halte waren aangekomen, bedankte ik hem en stapte uit. Hij zei goedendag en noemde me bij mijn naam. Terwijl ik wegliep probeerde ik me te herinneren of ik de bestuurder mijn naam had gegeven – en kon me niet herinneren dat gedaan te hebben.
M.L., San Francisco (VS).
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de ‘bestuurder’ de Meester Jezus was.

Bewustwording
Mijn inzet voor het verspreiden van Maitreya’s boodschap is in 30 jaar nooit afgenomen. Ondanks dat, zelfs met genezingen van de Meester en verschillende ontmoetingen met Maitreya, heb ik me over het algemeen afgescheiden en onbetekenend gevoeld. Ik dacht ‘Waarom zouden ze voor een onbetekenend iemand als ik zorgen en mij beschermen terwijl ze een wereld moeten transformeren?’ Ik vond anderen maar begoocheld wanneer ze zeiden dat ze voelden dat de Meesters persoonlijk voor hen zorgden.
Toen gebeurde er iets afgelopen week. Mijn extreme financiële zorgen en gezondheidstoestand hebben een razernij in mij opgewekt, deels over mijn eigen situatie, maar ook over degenen elders ter wereld die zo veel meer lijden.
Terwijl ik op een dag door een deel van de stad reed waar veel daklozen te zien zijn, kwam er een enorme woede in mij naar boven. Zo intens dat ik er bang van werd. Ik voelde me machteloos en afgescheiden. Het veranderde in diepe droefheid en tranen. Plotseling was ik in staat om in dat alles te zijn en het van me af te zetten. Ik werd overstroomd door een ervaring van erbij horen en verrassend genoeg een ervaring dat er door Maitreya en de Meesters voor me gezorgd werd. Het was zo persoonlijk als ik nog nooit eerder gevoeld had.
Ik was bezield van deze nieuwe ervaring van nergens bang voor hoeven zijn en dat er voor me gezorgd werd, toen een donkere man met een vlotte pet bij een stopbord naast me kwam staan in zijn schitterende nieuwe zilverkleurige auto, naar me lachte en wuifde en met zijn hoofd op en neer knikte alsof hij het met me eens was. Hij leek me te kennen en ik pijnigde mijn hersens om na te gaan wie mij als goede vriend zou kunnen groeten, terwijl ik hem nergens kon plaatsen. Ik redeneerde toen ‘Nou ja hij is gewoon met me aan het flirten.’ Tot ik me realiseerde dat hij ongeveer 40 was en ik 70!
Uiteindelijk vroeg ik me dus af of het een Meester was en daarom manoeuvreerde ik mijn auto zó dat ik bij het volgende stopbord weer naast hem stond, er bijna zeker van dat ik me vergiste. Hij kwam weer naast me staan. Ik keek hem recht in de ogen en weer knikte hij, wuifde naar me en straalde als om te zeggen ‘helemaal geen vergissing’, en ik werd overweldigd door een gevoel van liefde. Ik barstte in tranen van vreugde uit. Was dit een bijzondere persoon of was ik er gewoon klaar voor om me veilig te voelen, misschien voor de eerste keer in mijn leven?
F.O., Oakland (CA, VS).
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de man Maitreya was.

Twee brieven van dezelfde persoon

Deskundig advies
1) Op 24 mei was ik bij de stand van Share International op de Mind Body Spirit-beurs. Dit was mijn eerste beurs nadat ik 18 maanden geleden ziek was geworden.
Er kwam een jongeman naar de stand die met enige nadruk zei: “Ik ben helemaal weg van Maitreya’s ‘hand’!” Ik zei dat ik blij was dat te horen, dat wij allemaal van Maitreya’s ‘hand’ hielden en hem veel gebruikten.
We praatten verder en hij vertelde dat hij uit Bosnië kwam. Hij zei dat hij vorig jaar ziek was geworden en toen depressief werd. Zijn ogen vulden zich op dat moment met tranen. Ik leefde met hem mee en zei dat we altijd Maitreya’s hulp hebben. Wij zijn niet van Hem gescheiden; wij zijn deel van Zijn groot bewustzijn. Ik voegde er misschien iets aan toe over Maitreya’s ‘hand’.
Hij legde zijn hand op zijn borst, bij het borstbeen, en zei als je Maitreya’s ‘hand’ hier legt, komen er dingen naar boven. Ik vroeg niet of hij fysieke of psychologische dingen bedoelde. Hij zei wanneer iemand depressief is, het goed is om naar de bergen te gaan. De berglucht schijnt te helpen. Uiteindelijk ging hij weg en de volgende morgen herinnerde ik me wat hij had gezegd — en het kreeg een nieuwe betekenis.
Was hij misschien de Meester Jezus?
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de jongeman Maitreya was.

Heer van Liefde
2) Op 27 oktober 2013 kwam er een jonge man naar de stand van Share International op de Mind Body Spirit-beurs. Hij zei dat hij Padraig heette (de Keltische variant van Patrick). Hij zei dat hij econoom was. Ik uitte mijn verbazing over het feit dat een econoom de beurs bijwoonde en hij zei dat hij economie bestudeerde om te begrijpen wat er in de wereld gebeurde.
Hij bleef zo’n 30 minuten en luisterde geduldig en aandachtig naar wat ik zei. Ik vertelde dat Benjamin Creme nog steeds hard werkte ondanks zijn 91 jaren en een paar dagen geleden een krachtige maandelijkse lezing had gegeven. Ik zei dat hij dit allemaal deed ondanks zijn slechte zicht. Hij zei: “Lieve hemel, lieve hemel.”
Hij toonde grote belangstelling voor Transmissie-meditatie en betreurde het dat hij niet in staat was om mee te doen met de groep in Richmond, aangezien hij in Battersea woonde (enkele kilometers verderop). Terwijl hij wegliep zei hij: “Heel veel liefde, heel veel liefde.” Het was verrassend en hartverwarmend dit van de jonge, knappe Ierse econoom te horen. Wie was Padraig?
S.M., Richmond (Surrey, VK).
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de ‘jongeman’ Maitreya was.

Handwerk
Ik wil u graag het verhaal van mijn gebroken pols vertellen. Op zaterdag 28 december 2013 maakte ik een ongelukkige val toen ik aan het schaatsen was. Aanvankelijk realiseerde ik me niet dat ik mijn pols gebroken had, maar na thuiskomst zag ik dat er een grote bult was verschenen en nam de pijn toe.
Na vier uur wachten bij de Eerste Hulp werd er een röntgenfoto gemaakt en de dokter bevestigde dat het een radicale breuk was. Ik kreeg een tijdelijk gipsverband aangemeten en moest op vrijdag 3 januari terugkomen voor een permanent gipsverband dat zes tot acht weken moest blijven zitten.
Ik was niet erg blij met het gips want het betekende dat ik niet naar mijn werk kon en niet naar meditatie, maar ik besloot er kalm onder te blijven. Ik vroeg Maitreya’s ‘hand’ om hulp bij de genezing van mijn pols – ik legde de ‘hand’ binnen het gipsverband op mijn pols en hield hem daar zes dagen.
We gingen op vrijdag naar de kliniek voor breuken en zagen de specialist. Hij verwijderde het tijdelijke gipsverband en probeerde druk langs mijn pols uit te oefenen. Ik zag dat hij verwachtte dat ik een pijnreactie zou geven en hij was verbaasd toen ik zei dat het alleen maar gekneusd voelde. Hij keek toen naar de röntgenfoto en leek nogal verward en zei dat de foto nu toonde dat mijn pols niet gebroken was, er was dus geen noodzaak voor een gipsverband, alleen voor een spalk voor vier weken. Ik was helemaal verbijsterd en zo gelukkig. Het was op zaterdag nog niet eens een week geleden beslist een breuk!
Kunt u bevestigen of ik genezing heb ontvangen?
A.C., Southend-on-Sea (Essex, VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat Maitreya deze genezing verricht heeft.

Twee brieven van dezelfde persoon

Goed kar-ma
Vijftien tot 20 jaar geleden had ik enkele ervaringen waarover ik u graag wil vertellen.
1) In een ervan werd mijn leven gered na een stomme fout die ik zelf begaan had. Ik woonde bij Exeter en moest een van mijn autobanden laten vervangen. Ik ging op een koude en natte middag toen het al schemerde naar de autosloop. Het terrein was modderig en de auto’s stonden op elkaar gestapeld. Ik keek overal, maar de enige band die ik kon vinden die paste, zat vast aan de velg en lag plat op de grond als steun onder de remtrommel van de auto erboven. Onverschrokken besloot ik hem los te rukken – dom, dom, dom!
Terwijl de twee auto’s boven mijn hoofd op weg omlaag duidelijk slagzij maakten om mij te vermorzelen, realiseerde ik me dat er niemand in de buurt was die me zou kunnen vinden en aangezien de schemering overging in duisternis, werd gebed een optie.
Wat er toen gebeurde was een wonder: ik werd aan mijn kraag weggerukt, helemaal achterwaarts en kwam terecht aan de andere kant van de auto achter me, net voordat de andere twee auto’s naar beneden tuimelden op de plek waar ik zo juist stond.
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat dit een wonderbaarlijke redding was door de Meester Jezus.

Lichtbui
2) Een andere ervaring gebeurde terwijl ik in de auto zat op weg om mijn moeder te bezoeken. Het was een zonnige droge dag en de lucht was blauw. Toen ik de hekken van Osterley Park in Syon Lane (Isleworth) naderde, kon ik plotseling niets meer door de voorruit zien. Ik moest snel aan de kant bij de hekken van het park terwijl de hemel zich vulde met vlagen van wat mijn denken op dat moment alleen kon begrijpen als een zeer ongewone stortbui.
Enkele minuten later hield het op, even plotseling als deze uitbarsting uit de hemel was verschenen, en ik kon zien dat alles buiten de auto nog volkomen droog was. Wat ik had gezien, kan ik alleen beschrijven als een uitstorting van golf na golf licht, lichtenergie van een zegening.
Heeft u een verklaring voor deze gebeurtenissen?
Dank u hartelijk voor alles wat u voor de mensheid doet.
G.B., Sunbury (VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de tweede ervaring een zegening van de Meester Jezus was.

Hoge behoeder
In de avond van 8 oktober 2013 moet ik buitengewoon moe geweest zijn na vijf dagen vol met allerlei dringende zaken waar ik voor moest zorgen bovenop de jetlag die me ervan weerhield om ‘s nachts goed te slapen.
Die avond zette ik een steelpan met water op het fornuis om wat groente te koken en terwijl ik wachtte tot het water kookte, kon ik niet anders dan even gaan liggen en ik viel in slaap. Om 02.30 uur werd ik wakker van ondraaglijke pijn in mijn knie. Ik wist niet wat te doen en draaide me tevergeefs om om een gemakkelijker houding te vinden. Ik dacht dat het zou helpen als ik wat water zou drinken. Precies op dat moment ging de telefoon. Me afvragend wie in hemelsnaam zo vroeg in de ochtend kon bellen, stond ik op en haastte me naar de woonkamer. Bij binnenkomst merkte ik dat het heel warm was in de kamer. Was de verwarming nog aan? En ik nam de telefoon op, maar er was niemand.
Toen ging ik naar de keuken en zag tot mijn grote schrik dat het gas onder de lege steelpan nog steeds aan was. Het moet meer dan 6-7 uur gebrand hebben, maar de steelpan zag er normaal uit, was niet eens rood geworden.
Zonder de verontrustende pijn en de telefoon had ik een brand kunnen veroorzaken! Er is geen twijfel dat ik gered werd door goddelijke interventie. Ik ben de Meesters echt dankbaar dat ze tussenbeide zijn gekomen om mij te behoeden voor het veroorzaken van een ramp, niet alleen voor ons huis, maar voor de hele buurt.
T.I., Tokio (Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat Maitreya Zelf intervenieerde om brand te voorkomen.

Zachte aanraking
In oktober 2013 hielp ik bij de stand van Share International op de Mind Body Soul-beurs in het Olympia Conferentiecentrum (Kensington, Londen). Gedurende die tijd bezocht een donkere jongeman de stand. Hij stond de informatie over Maitreya’s verschijning in Kenia zeer aandachtig te lezen. Later keerde hij terug naar de stand en hadden we een fijn gesprek dat ook over politiek, economie en de noodzaak van grotere rechtvaardigheid ging. Toen ons gesprek voorbij was raakt hij heel licht mijn schouder aan en bedankte me. De hoedanigheid van het oogcontact was heel treffend. Terwijl hij wegliep, voelde ik iets wat ik nooit eerder gevoeld heb: een besef van de diepte van zijn compassie. Ik voelde me gedurende korte tijd daarna eigenlijk behoorlijk emotioneel, maar tegelijkertijd ervoer ik een sterk besef van hoop.
Kunt u zeggen wie deze ongewone persoon was?
T.W., Buckinghamshire (VK).
Benjamin Creme’s Meester verklaart dat de bezoeker van de stand de Meester Jezus was.

Komedie-act
Op zaterdag 16 december 2013 gingen mijn partner Neil en ik naar Trafalgar Square om in het Zuid-Afrikahuis het condoléanceregister voor Nelson Mandela te tekenen. Neil schreef: “Moed tot het einde – Maitreya’s zoon.” Op de terugweg in de bus kwamen we langs twee kleurrijke figuren die in volmaakte harmonie samen dansten en met een verzameling helderrode emmers zwaaiden. Een van de dansers droeg een supermanpak met een kerstmuts. De andere droeg een hoge zijden hoed bedekt met rode glitters en terwijl we langzaam langsreden staarde hij recht in de bus naar ons en lichtte zijn hoed. Wij vroegen ons af of hij Maitreya was?
I. LG. en N.G., Londen (VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man met de hoge zijden hoed de Meester Jezus was, en de andere man was een discipel van de Meester Jezus.)

Voor eens en altijd een redder
In de zomer van 2002 was ik met vrienden op vakantie in Collioure, Frankrijk. L’Hermitage de Notre Dame de la Consolation waar ik verbleef, is nu een hotel, maar was eens een klooster. Het is gelegen op de hellingen van een behoorlijk steile heuvel boven de stad. De terreinen rond de gebouwen waren ingedeeld in twee gescheiden terrassen, die werden verbonden door een steile antieke stenen trap. De treden waren scherp en ongelijk en aan de ene kant begrensd door een muur, maar aan de andere kant was geen leuning – alleen een hoge steile val naar een van de lagere terrassen.
Op een avond gaven mijn vrienden me een lift terug naar de Hermitage en zetten me voor het hotel af. Ik liep het terrein op naar mijn kamer, richting de bovenkant van de trappen tussen de twee terrassen. Ik hield mijn rugzak tegen mijn borst geklemd.
Plotseling stond ik in het heldere spotlicht van een licht, dat vanzelf aanging maar ook te snel uitging; dus het volgende moment heerste er volslagen duisternis. Ik stond bovenaan de stenen trap. Ik stapte mis en begon te vallen. Omdat ik mijn tas vasthield kon ik mijn handen niet gebruiken om de val te stoppen. Terwijl ik van de trap af begon te vallen, voelde ik dat mijn lichaam op een of andere manier in de vorm van een hoepel gebogen werd. Alles wat ik kon doen, was me te laten gaan en rollen. Wat verbazend was, was dat ik in slow motion de trap afrolde. Ik had geen enkele angst. Het was alsof ik me in een vacuüm bevond. Ik herinner me nog steeds dat ik tijdens de koprol in mezelf grinnikte.
Toen ik beneden aan de trap geland was, boog een man zich over me heen met een zaklantaarn en vroeg of alles in orde was en ik antwoordde: “OK”. Hij vergezelde me tot mijn kamer. Alles wat ik aan deze val overhield waren een paar schrammetjes op mijn scheenbeen.
Toen ik de volgende dag bij daglicht naar de trap keek besefte ik dat ik makkelijk dood had kunnen zijn, omdat de oude stenen treden heel scherpe randen hadden en ongelijk waren. De rotsige grond waar ik terecht zou zijn gekomen, had een eind aan me gemaakt als de treden me al niet hadden gedood.
Kunt u zeggen wie mij van het ergste heeft gered?
J.K., Amsterdam.
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de Meester Jezus hem heeft gered.

Maitreya’s ‘ster’
Op 27 november 2013 deden we na Transmissie-meditatie het raam open en keken naar de hemel. Het was mistig en de sterren waren goed verscholen. Alleen de planeet Jupiter was zichtbaar. Plotseling verscheen er een andere grote ster naast Jupiter en bewoog zich ernaar toe – alsof ze van plan waren zich te vermengen. Het was heel indrukwekkend deze twee reuzen zo dicht bij elkaar te zien. In de Indiase astrologie wordt de planeet Jupiter Guru (de Meester) genoemd.
Een paar weken later, op 17 december om ongeveer 5 uur ’s middags, stak ik net een brug over toen de planeet Venus mijn aandacht trok. De lucht was wolkeloos en in de schemering was alleen Venus zichtbaar. Ik voel altijd een diepe vreugde wanneer ik Venus zie. Ik besloot daarom even te blijven staan en te kijken. Na enkele seconden verscheen in de verte een andere ster, die zich van het oosten naar het westen in de richting van Venus bewoog. Het licht van die ster werd stralender, naarmate hij dichterbij kwam. Een moment waren de planeet Venus en de zich bewegende ster dicht bij elkaar, dus had ik de kans de twee verschillende lichten te vergelijken. Toen smolten de twee energieën samen (in mijn bewustzijn) voordat de ster zijn weg naar de zonsondergang voortzette. Een waarlijk verheffende ervaring!
Was het in beide gevallen Maitreya’s ‘ster’?
J.A., Regensburg (Duitsland).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat beide waarnemingen Maitreya’s ‘ster’ betroffen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.