Problemen die op actie wachten

door de Meester —, via Benjamin Creme (5 maart 2014)

Zonder voor tegenspraak te vrezen kunnen we zeggen dat niet alles goed gaat met de wereld. De kloof tussen de zeer rijken en de hopeloos armen, bijvoorbeeld, wordt almaar groter. Deze extreme onbalans is niet gezond voor welke samenleving ook. Toegegeven, enkele leden van de rijke gemeenschap delen inderdaad hun rijkdom met de armen, maar in het algemeen zijn de zeer rijken erop uit om ten koste van iedereen superrijk te worden.
De steeds toenemende commercialisering van ieder aspect van het tegenwoordige leven is op zich al een ‘tijdbom’ waarvan de uitbarsting het huidige economische stelsel op de knieën zal krijgen. Die tijd is niet ver af. Zó groot zijn de spanningen veroorzaakt door dit diepgaande materialisme, dat het evenwicht tot het breekpunt wordt uitgerekt. De meeste mensen zijn zozeer verwikkeld in de opbouw van de spanning dat zij zich niet van deze krachten bewust zijn.
Aldus zal de mensen de enige natuurlijke weg worden voorgelegd: de praktische aanvaarding van het beginsel van samendelen. De mensheid wordt steeds dichter naar deze bewustwording gedreven, ook al is ze tot nu toe ver verwijderd van de feitelijke manifestatie ervan.
Tezelfdertijd groeien de ecologische problemen waar de wereld voor staat naar een climax toe. De meeste landen erkennen tegenwoordig dat de opwarming van de Aarde de vijand is van allen. De vraag die de landen verdeelt, is of en in welke mate de mens verantwoordelijk is. De verstandigste koers die de mens kan volgen is ervan uitgaan dat hij verantwoordelijk is voor het grootste deel van de belasting van het klimaat en alle praktische maatregelen nemen om de problemen te herstellen. Enkele landen doen dat zeker al, maar niet alle. Onze raad is dat het handelen van de mensheid, of het gebrek daaraan, verantwoordelijk is voor tachtig procent van het probleem en dat mensen in hun eigen belang, en dat van hun kinderen, geen mogelijkheid onbenut laten om het te verlichten. Wees ervan verzekerd dat Wij hen zullen helpen, maar zij moeten hun rol spelen.
Met de ineenstorting van de wereldeconomie zullen de mensen zich bewust worden van hun eenheid. Dit besef zal een diepgaande invloed hebben op hun houding tegenover oorlog. Ze zullen inzien dat ze met elkaar verbonden zijn in een strijd om het bestaan, en de woorden van Maitreya zullen luider in hun denken weergalmen. Samendelen, rechtvaardigheid en vrede zullen als krachtige symbolen van de toekomst in het denken van de mens groeien, als aangeboren rechten van iedereen, de weg naar juiste verhoudingen.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.