Tekenen van de tijd – mei 2014

Wonderbeeld licht op
Honderden hoopvolle pelgrims hebben een huis in Jalhay bezocht, een stadje nabij Luik (België), om een beeldje van Maria te zien dat naar verluidt in het donker gloeit.
Het wonder begon in januari 2014 toen het beeld van Maria, dat 15 jaar eerder was gekocht in het naburige Banneux (eveneens een plaats waar Maria-wonderen hebben plaatsgevonden), begon te gloeien. Het beeldje van Onze Vrouwe van de Armen (genoemd naar het wonder van Banneux) gloeide gedurende verscheidene uren helder genoeg om schaduwen te werpen in de keuken waar het op een klein houten muuraltaar staat.
De eigenaren van het huis en het beeld, Nadia en Daniël Lefloch, hebben hun huis opengesteld voor bezoekers die komen om getuige te zijn van wat “de mysterieus gloeiende Maagd” genoemd wordt. Plaatselijke media berichtten dat sommigen die het beeld bezochten, zeggen genezen te zijn van een huidaandoening.
Het beeld, van ongeveer 30 centimeter, stelt de ‘Maagd van Banneux’ voor, naar de naam van het dorp waar in 1933 een meisje getuige geweest zou zijn van een verschijning van de Maagd Maria. Banneux is nog steeds een bedevaartsoord, waar uit een kleine bron dagelijks ongeveer 9000 liter water stroomt en waar veel mensen berichten over wonderbaarlijke genezingen.
Het gloeiende beeld is onderzocht en wetenschappers verklaarden het mysterie als opgelost toen zij ontdekten dat er op het beeld lichtgevende verf zit die op een onbekende datum op het beeld was aangebracht. De eigenaren van het beeld en andere bezoekers wijzen er echter op dat dat niet verklaart dat het beeld er al vele jaren heeft gestaan voordat het begon te gloeien, en dat het op bepaalde tijden gloeit en op andere tijden helemaal niet. Sommige gevallen van niet spectaculaire genezingen zijn reeds door inwoners en bezoekers aan het lichtgevende beeld toegeschreven. (Bronnen: Limburger.nl; canberratimes.com.au; Daily Mail, VK)
(Benjamin Creme’s Meester verklaart dat dit een wonder is dat door Maitreya gemanifesteerd is.)

Mariabeeld in India knipoogt
Een Mariabeeld in Chennai (India) knipperde naar verluidt in februari 2014 met de ogen. Het beeld, dat zich in de schrijn van Onze Vrouwe van Lourdes in de provincie Perambur bevindt, knipoogde tijdens een jaarlijkse bedevaartsviering. Sinds het bericht van het wonder in de openbaarheid kwam en een video van het knipperende beeld op internet geplaatst werd, hebben duizenden mensen het altaar bezocht om het beeld te zien. (Bronnen: hindustantimes.com, newindianexpress .com; YouTube: bala subramani)
(Benjamin Creme’s Meester verklaart dat dit een wonder is dat door Maitreya werd gemanifesteerd.)

 

Euboea, Griekenland — In februari 2014 werd boven het Griekse eiland Euboea een ufo gefilmd. (Bron: www.zougla.gr)
(Benjamin Creme’s Meester verklaart dat het een ruimtevaartuig van de planeet Mars was.)

Waarachtige aantrekkingskracht
Geachte redactie,
Op 28 januari 2014 rond 2 uur ’s middags ontmoette ik op University Avenue vlakbij de Martin Luther King Jr Way in Berkeley (Californië, VS) een dakloze man die Charles heette. Hij zat voor een bandenwinkel, droeg een zwart jack met een insigne van de John Muir-faculteit van de universiteit van San Diego. Ik stopte om een praatje met hem te maken en voelde onmiddellijk dat hij een bijzondere persoon was. Ik vroeg hoe het met hem ging en hij zei: “Ik ben gezegend! Ik ben gezegend!” – en gaf aan dat hij pas hersteld was van een verkoudheid die drie maanden had geduurd, en dat hij alle dingen had moeten doen die noodzakelijk waren om voor zichzelf te zorgen voor zijn herstel. Hij merkte ook op dat hij dit in de open lucht moest doen en “blootgesteld aan de elementen”. Ik deed op zeker moment geld in zijn geldkommetje en al pratend maakte hij een gebaar van dankbaarheid.
We gaven elkaar een hand en hij vroeg hoe ik heette. Ik zei: “Jonathan.” Hij zei dat hij het een heel mooie naam vond. Ik bedankte hem en zei oprecht dat ik zijn naam, Charles, mooi vond. Ik was bezig flyers neer te leggen in de winkels rond Berkeley en ik haalde er een tevoorschijn. Het was voor een serie lezingen getiteld ‘Als Christus of Boeddha vandaag terugkeerde, zou u hem herkennen?’ Hij bekeek hem rustig en zei toen ernstig dat het onderwerp “diepzinnig” was. In antwoord op de vraag van de flyer vertelde hij me dat als iemand als Jezus of Boeddha er vandaag zou zijn, hij hem zou kennen aan wat de leraar zei, “wat er uit zijn mond kwam”. Hij zei ook dat hij hem zou herkennen aan zijn “optreden – hoe overtuigend Hij is”. En, zei hij, hij zou hem herkennen aan zijn “aura”. Hij zei dat mensen zich op “een kilometer afstand” bewust waren van de aura van de Boeddha of Jezus, vanwege hun “aantrekkingskracht”.
Ik knielde neer en schreef snel alles wat ik in me op kon nemen van wat hij zei in het notitieboek van mijn mobiele telefoon, en hij gaf me geduldig de gelegenheid om hem bij te houden terwijl hij sprak. Hij ging verder met de tekst van de flyer op indringende wijze hardop aan mij voor te lezen en toen hij daarmee klaar was liet hij zijn instemming blijken met het feit dat de lezing “gratis toegankelijk” was. Terwijl hij de flyer opvouwde zei hij dat hij hem meenam en zou weggeven. Ik zei  dat ik die ochtend niet volgens zijn voorbeeld van dankbaarheid had geleefd toen ik met tegenslag werd geconfronteerd, en dat ik boos was geworden. Hij vervolgde met te zeggen: “Het is niet wat je zegt, het is hoe je het zegt.” Hij zei “beminnelijk te zijn met je woorden – zoals Jezus en de Boeddha waren”. En hij zei: “menen wat je zegt” en ook “na te denken over wat je gaat zeggen voor je het zegt”, en gaf opnieuw aan dat “dat was hoe Jezus was en hoe de Boeddha was”. Voor we uit elkaar gingen gaf hij toestemming om een foto van hem te nemen. Was hij inderdaad een bijzondere persoon?
J. K., Oakland (Californië, VS).
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de ‘dakloze man’ een woordvoerder voor de Meester Jezus was.)

Geachte redactie,
Mijn vriendin woont in Culpeper (Virginia, VS). Zij zag dit kruis (foto links) in een tulpentuin die zij onderhoudt, waar ze de zonsopgang gadeslaat; is dit een authentiek teken?
M. N., Gwynn Oak (Maryland, VS).
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat het kruis door Maitreya werd gemanifesteerd.)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.