De wereld informeren

Na een zegening van Maitreya door overschaduwing van Benjamin Creme (via Skype) tijdens de lezing op 1 maart 2014 in Barcelona, herhaalde de heer Creme: “Er is heel weinig tijd, twee tot drie jaar vanaf nu, om de wereld te vertellen dat Maitreya en de Meesters in de wereld zijn en de mensheid helpen hun manier van leven te veranderen.”
Hij vervolgde: “Er zijn zeven miljard mensen op Aarde en we hebben misschien al 35 miljoen mensen bereikt – dat is niet genoeg, we moeten in de komende twee tot drie jaar dus alles uit de kast halen en werken als nooit te voren om de wereld te vertellen wat we weten; dat Maitreya en Zijn groep Meesters hier zijn en er in ons belang aan werken de wereld te verbeteren.
“Maar zoals jullie weten – wij moeten het doen.. Wij moeten onze idealen in praktijk brengen. Maitreya en de Meesters zeggen dat het heel eenvoudig is: we moeten gaan leven naar de idealen die we al hebben, de idealen van delen, van broederschap, van rechtvaardigheid, van vrede, of vrijheid – dit zijn allemaal goddelijke idealen – we hebben ze duizenden jaren gehad en nooit in praktijk kunnen brengen. We moeten het nu doen. We zijn nu in het tijdperk van Waterman, dat een tijdperk van samendelen, rechtvaardigheid en vrijheid voor iedereen zal zijn, maar het zal niet gebeuren voordat we het doen.
“We doen ons best en we doen het niet slecht, maar het zou beter kunnen: 35 miljoen zou zeven miljard mensen kunnen worden. Alle zeven miljard mensen hoeven het niet te weten, maar de meerderheid van de mensheid zal moeten weten van de Meesters – dus het is vanaf nu voorwaarts en opwaarts.” Een paar weken later, terwijl hij publiek toesprak via Skype, in Parijs, op 29 maart, herinnerde de heer Creme de aanwezigen eraan dat het in deze kritieke tijd: “Het belangrijkste is te blijven dienen in eenheid. Te dienen in eenheid zorgt voor succes; wanneer je verenigd bent, ben je sterk. Wanneer je groepjes binnen de groep hebt, verzwak je de hele inspanning. Onthoud eenheid, bouw bruggen en geen muren en wordt sterk: wees verenigd.”

Hij vervolgde: “We hebben niet lang meer te gaan tot Maitreya voor min of meer iedereen zichtbaar wordt, dus we moeten ons tot het uiterste inspannen om de wereld te vertellen dat Hij hier is, waarom Hij hier is, hoe Hij hier is, en hoe Hij gezien kan worden en Zijn advies opgevolgd kan worden. Miljoenen volgen Hem al zonder ook maar te weten dat Hij hier is. De wereld verandert dus langzaam.
“Van ons gezichtspunt uit lijkt het langzaam, maar eigenlijk gaat het heel erg snel. Denk eraan dat we eigenlijk voor op schema liggen. De wereld reageert goed en niet zo goed. De oude garde – zij die mensen in gevangenissen opsluiten, mensen vanuit de lucht neerschieten – hebben hun onvermijdelijke aandeel, maar dat zal niet zo blijven.
“In de meeste landen worden de mensen in de wereld echt wakker; ze eisen hun rechten op, en zijn bereid ervoor te werken, er zelfs voor te sterven. Dit is een tijd van grote opoffering, een grote bewustwording van de mensheid als geheel, meer dan ooit eerder het geval was.
“Maar de absurditeiten van de oude werkwijzen worden over het geheel steeds onaangenamer en zoals Maitreya zegt, het eind van het oude is onvermijdelijk. We verkeren nu vijf jaar in het Waterman-tijdperk. Na vijf jaar nieuwe energie, nieuwe stimulans, moeten we rekenen op een op en neergaande beweging, op terugslagen. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Wij zullen het laatste woord hebben, dat zullen jullie zien.
“Denk er aan dat Maitreya van iedereen houdt, van degenen die je mag en degenen die je niet mag; van degenen die je vertrouwt en degenen die je niet kunt vertrouwen. Dus, als Maitreya van iedereen kan houden, kunnen wij in Zijn naam hetzelfde doen.”

Franse radio verspreidt het nieuws
Augustus 2013 werd een Franstalig internet-radiostation opgericht om de informatie over de aanwezigheid van Maitreya en de Meesters te verspreiden. Sindsdien is het aantal luisteraars maand na maand gegroeid: in maart 2014 werden 7.558 luisteruren geregistreerd, zo’n 1.457 uren meer dan in februari.
Uit reacties blijkt dat er luisteraars zijn in België, Quebec (Canada), Zwitserland en in veel andere plaatsen over de hele wereld. In maart werden bijvoorbeeld nieuwe luisteraars geregistreerd in Roemenië, Oman, Mexico, India, Italië en Haďti, en het aantal toehoorders in Spanje en de VS neemt ook toe. Meer dan 2000 luisteraars hebben alleen al in maart naar een of meer programma’s geluisterd.
De meeste van de luisteraars zijn websurfers (90 procent) die het radiostation ontdekken door trefwoorden op hun favoriete radiozoekprogramma’s te gebruiken (spiritualiteit, onderwijs, samendelen, nieuws, enz.) en zo de boodschap voor het eerst ontdekken. De overige 10 procent zijn luisteraars die door middel van advertenties of visitekaartjes van de radio hoorden. Onder de luisteraars zijn ook groepsleden.
De analyse van de luistercijfers onderstreept ook het feit dat iedereen elke maand verscheidene uren naar de radio luistert. Dit bewijst dat ze hun begrip van de verschafte informatie proberen te verdiepen.
Het station zendt dagelijks van half 10 ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds (Franse tijd) uit met programma’s over:
• het verhaal van de Wederverschijning zoals dat sinds 2003 maandelijks door medewerkers op twee locale radiostations in Parijs opgenomen wordt (onafhankelijke radiostationuitzendingen via het web).
• interviews met of lezingen van Benjamin Creme.
• de ontwikkelingen rond de Wederverschijning, gebaseerd op het maandblad Share International , met alles wat betrekking heeft op de ideeën en leringen van Maitreya en de Meesters.
Meer informatie: www.radiopartage.tk.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.