Van onze correspondenten

“Liefde kent geen grenzen”
interview met Enrique Morones door Jason Francis

Border Angels/Angeles De La Frontera (Grens-engelen) is een non-gouvernementele organisatie in San Diego (Californië, VS). De groep zet zich in om de onnodige dood te voorkomen van ongeregistreerde (“illegale”) immigranten die de Amerikaans-Mexicaanse grens oversteken, vooral via de Imperial Valley-woestijn en de berggebieden rond San Diego.
Enrique Morones is oprichter en directeur van Border Angels. Hij is pleitbezorger voor de rechten van mensen aan beide zijden van de Amerikaans-Mexicaanse grens en voor de grensactivisten en organisaties. Hij is mede-auteur van The Power of One: The Story of the Border Angels (2012) (“De kracht van één: Het verhaal van de Grens-engelen (2012)”). Jason Francis interviewde Enrique Morones voor Share International.

Share International: Wat inspireerde u om Border Angels op te richten?
Enrique Morones: “Ik kon niet geloven dat in het rijkste land ter wereld mensen in zo’n situatie leefden. Ik begon met het brengen van voedsel en water naar onze allochtone broeders en zusters daar…”
(Voor het volledige interview zie het maandblad Share International/Share Nederland januari/februari 2015)
Zie voor meer informatie: www.borderangels.org.
Nieuw boek Naomi Klein:

No Time: Verander nu, voor het klimaat alles verandert
boekbespreking door Marc Gregory

Naomi Klein behoeft nauwelijks introductie. Degenen die No Logo hebben gelezen, haar kritische analyse van globalisering, of De Shockdoctrine, haar scherpzinnige ontmaskering van rampenkapitalisme en de verwoesting die het de afgelopen decennia in de wereld heeft veroorzaakt, zullen weten dat ze een onderzoeksjournaliste van de bovenste plank is. In haar nieuwe boek, No Time: Verander nu, voor het klimaat alles verandert, zet ze uiteen waarom onze huidige leefwijzen volstrekt onverenigbaar zijn met het behoud van een leefbare planeet voor toekomstige generaties. Het belangrijkste argument in haar boek is het volgende: het wetenschappelijke bewijs stelt onomwonden vast dat wat wel ‘Decennium Nul’ wordt genoemd, reeds is aangebroken. Dit betekent dat we nog 10 jaar hebben om de ontwikkeling van opwarming van de aarde om te keren of te stabiliseren. Tegenstrijdige beweringen zijn ongegrond en doorgaan op dezelfde voet is op eigen risico.
(Voor de volledige boekbespreking zie het maandblad Share International/Share Nederland januari/februari 2015)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.