Lezers schrijven – maart 2015

Stand op de Nationale Boekenbeurs, Ljubljana (Slovenië), november 2014

Goed ingelicht
Na een intensieve periode van voorbereiding voor de 10e Nationale Boekenbeurs in november 2014, waar onze groep aan deelnam met de boeken van Benjamin Creme, kwam eindelijk de dag dat een mede-groepslid en ik onze stand gingen opzetten. De opening van de beurs was op de volgende dag en alle uitgevers waren druk met de voorbereiding van hun stands. Er waren nog geen bezoekers en toch verscheen er ineens een oudere dame bij onze stand die op de foto van Maitreya’s ‘hand’ wees, en zei dat het net haar hand was (en haar hand was echt behoorlijk groot, omdat ze heel lang was).
Ik begon uit te leggen van wie de hand op de foto was en merkte op dat de dame maar in één kleur gekleed was. Haar hoed en jas, trui, panty’s en schoenen waren allemaal bordeauxrood. Alleen een broche op de revers was glanzend wit en heel mooi. Ze had een behoorlijk zelfvertrouwen, dus ik sprak voorzichtig over de gevoelige onderwerpen als reïncarnatie en leraren die aan het begin van een nieuw tijdperk verschijnen, etc. Na een poosje begon ze tot onze verbazing over één religie, één mensheid, één taal te praten, ze noemde zelfs karma. Later zei mijn medegroepslid, “Het leek alsof ze alles wist.” Was het Maitreya in vermomming?
Janika Matejka Jancic, Ljubljana (Slovenië).
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat ze een woordvoerder voor de Meester Jezus was.)

Blijk van steun
Op de Conferentie over Globalisering in Oslo die op 1 en 2 november 2014 door het Noorse Sociale Forum georganiseerd was, had Share Noorwegen een stand waar we krantjes en pamfletten over Maitreya en Zijn boodschap uitdeelden. Op 2 november naderde een jonge man de stand. Aan zijn uiterlijk te zien, kwam hij mogelijk uit het Midden-Oosten. Hij droeg een zwart jasje en had een canvas schoudertas met de Palestijnse Vlag en “Bevrijd Palestina” voorop geschreven. Hij sprak Noors. Ik vroeg hem of hij van Maitreya en de Meesters van Wijsheid gehoord had, maar hij antwoordde niet, hij keek naar de krantjes en de pamfletten. Ik begon over Maitreya en Zijn boodschap van rechtvaardigheid en vrede door het delen van de hulpbronnen van de wereld te praten, over Verklaringsdag, enz. Hij nam wat pamfletten en het kwartaalblad, en voordat hij vertrok zei hij: “Blijf doorgaan met dit belangrijke werk,” en toen vertrok hij. Ik was verrast en vroeg me later af of hij een bijzondere of een gewone man was?
Anne Marie Kvernevik (Noorwegen).
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat hij een woordvoerder voor de Meester Jezus was.)

Waardering
Op donderdag 8 januari 2015 speelde ik fluit bij de opening van een tentoonstelling getiteld ‘De Gouden Eeuw’ in de Galerie Alga in Izola (Slovenië). Ik kende de kunstenaar niet en het was bij ‘toeval’ dat ik op deze tentoonstelling kwam te spelen. Het was echt een mooie en gedenkwaardige ervaring. Na de presentatie kwam een lange man in mijn richting. Hij was gekleed in een lange lichtbruine jas en had een heel ongewone grijs-gele huidkleur. Hij sprak met groot enthousiasme. Het leek me ook dat hij een onregelmatig gebit had dat hij iedere keer dat hij lachte probeerde te verbergen, alsof hij zich ervoor wilde verontschuldigden. Ik was heel verrast omdat hij zoveel over de fluit en zijn geschiedenis wist en hij noemde zelfs beroemde fluitisten. Het was vreemd dat hij net die namen noemde die ik zelf echt waardeer en bewonder. Ons gesprek was interessant – ik voelde alsof hij mijn gedachten las en ik begreep vooruit wat hij wilde zeggen. We spraken veel, en natuurlijk kwamen we ook op het onderwerp van Maitreya en de Meesters van Wijsheid, alsof hij wilde weten hoe ik over de gebeurtenissen in de wereld dacht en over de verhoudingen tussen mensen. Ik was zeer geïnspireerd door deze ontmoeting met een vreemde, en het gesprek bleef diep in mijn hart.
Kunt u zeggen of dit een bijzondere persoon was en zo ja, wat zijn rol was?
Alenka Zupan, Koper (Slovenië).
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat hij een vertegenwoordiger was van de Meester Jezus.)

Beantwoord gebed
Mijn zoon leed sinds zijn achtste jaar verschrikkelijk aan een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS). Al die jaren wilde hij alleen maar dood. Hij is nu 29. Toen ik twee jaar geleden bij hem was in Seattle [2013] om hem bij te staan, besloot ik mijn hand op Maitreya’s ‘hand’ te leggen. Dit deed ik elke ochtend en dan vroeg ik of mijn zoon van deze aanval op zijn hersenen bevrijd mocht worden. Na een bijzonder beangstigende dag waarop hij met zijn OCS te maken had, viel ik op mijn knieën en snikte om een teken dat onze gebeden verhoord waren. Ik vroeg specifiek dat het teken juist op 2625 die dag gegeven zou worden en dat we het beiden zouden zien. Ik had niets in gedachten, maar ik was wanhopig om mijn kind.
Een paar uur later kwam mijn zoon uit zijn kamer en wees op een enorme heldere regenboog net buiten het balkon die door de glazen schuifdeuren scheen. Hij was zo groot en zo dichtbij dat ik voelde dat ik hem aan kon raken. Hij boog over de daken van de huizen net voorbij de snelweg. We keken er beiden in verwondering naar. Het duurde niet lang maar ik zag het als een teken dat alles goed zou komen. Sindsdien is zijn OCS zo verbeterd dat ik er nu geen tekenen van z
af31505ie. Hij vertelde me een paar keer dat hij na het gebed zijn hele lichaam voelde tintelen. Ik weet niet zeker wat dat was, maar wat ik wel weet is dat zijn OCS verdwenen is. De scheikundige werking van zijn hersenen is veranderd en genormaliseerd. Ondanks dat hij nog steeds worstelt met verlegenheid en sociale vaardigheden, heeft hij nu een geweldige baan terwijl hij voorheen niet eens kon werken. Ik geloof dat de regenboog werd gezonden om ons te laten weten dat onze gebeden verhoord werden en dat we niet alleen waren. Dank u, Maitreya.
C.J., New York (VS).
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de Meester Jezus de regenboog manifesteerde en hem hielp.)

Duidelijk beeld
Vandaag, 3 januari 2015, ging ik naar de Big Lots winkel in Galveston (Texas, VS) waar ik een lamp wilde kopen op de afdeling Apparatuur. Ik merkte een zwarte vrouw van onbestemde leeftijd op die daar zat en naar een aantal televisietoestellen aan de muur keek. Ze zei tegen me: “Pardon, mevrouw, weet u iets over TV’s?” Ik zei, “ik weet niet alles, maar wel wat.” Ze wees erop dat het beeld van de flatscreen TV niet zo duidelijk was als dat van de andere, en vroeg zich af of er iets met het toestel aan de hand was. Ik dacht er even over en besefte dat al de andere TV’s van het oude, analoge type waren en attendeerde haar daar op. Ik zei dat ik zeker wist dat als ze de flatscreen TV kocht en die op de kabel aansloot, ze een duidelijk signaal zou krijgen. Ze zei, “Voor 75 dollar zou ik het voor een jaar kunnen gebruiken.” Ze bedankte m0e en ik liep weg.
Ik dacht na over ons gesprek over analoog versus digitaal en vroeg me af of de vrouw een Meester was. Op dat moment kreeg ik kippenvel. Was zij een Meester?
Daralyn Brody, Galveston (Texas, VS).
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat ze een woordvoerster was voor de Meester Jezus.)

Voorzichtige herinnering
Eind november 2014 gaf ik een diapresentatie in mijn stad, Zamora, in Spanje, over de Wederverschijning en Transmissie-meditatie, met het doel daar een nieuwe Transmissiegroep te beginnen. Mijn broer hielp me met de technische aspecten van de presentatie.
Onmiddellijk na aankomst bij het cultureel centrum waar het evenement plaats zou vinden, kwam een korte slanke dame van ongeveer 75 jaar met kort grijs krullend haar dichterbij en vroeg of het om 19.30 uur zou beginnen. Ik antwoordde dat het snel zou beginnen, om 19.45 uur. Ze toonde grote vitaliteit en belangstelling, wat ons zeer verbaasde.
Om half 8 begon ik alles voor te bereiden en controleerde de computer, het geluid en de weergave van de projector. Ik was wat overmoedig omdat het bij mij thuis allemaal goed gewerkt had. Maar in de zaal waren er problemen en daardoor werd mijn presentatie vertraagd.
Korte tijd later kwam de oudere dame terug om naar het tijdsschema te vragen, maar deze keer werd ze vergezeld door een man van dezelfde leeftijd, en net als zij was hij lang, dun, welgemanierd en rustig, maar straalde een grote vitaliteit uit.
Toen ik eindelijk met de presentatie kon starten, zag ik het stel vooraan in de rij zitten. Ze gingen even voor het einde weg.
Kunt u me zeggen of zij Meesters waren die aanwezig waren om mij te bemoedigen voor de presentatie, en zo ja, waarom de dame zo aandrong op het schema?
Esther Castro, Zamora (Spanje).
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat het stel vertegenwoordigers waren van de Meester Jezus.)

Jullie scheppen de wereld
Op 22 juli 2014 ging ik na mijn lunchpauze terug naar het werk en liep op een drukke hoofdstraat en door het winkelgebied, en kwam voorbij een man die in kruiszit op het voetpad voor een winkel zat; hij speelde fluit. Ik had hem een of twee jaar geleden eerder gezien. Toen ik wat geld in zijn mandje deed, bedankte hij me zo overvloedig dat ik mezelf afvroeg of een normaal mens ooit met zulk groot enthousiasme voor zo’n klein bedragje zou reageren. Nu zag ik de man weer. Omdat ik geen contant geld bij me had, kon ik geen geld in zijn mandje doen en liep ik door. Na enkele honderden meters sloeg ik een zijweg in om een boodschap te doen. Nadat ik klaar was en bijna terug was op de hoek van de hoofdstraat hoorde ik een stem – bijna zo hard als een megafoon – die heel snel dichterbij kwam. Het was zo krachtig dat het geluid het straatgeluid en dat van de bouwplaats kon overstemmen. En toen ik hem nu zag, besefte ik dat het de fluitspeler was! Hij reed op een autoped en door de straat in mijn richting, en riep ons voetgangers op de stoep toe: “Jullie scheppen de wereld – met jullie stemmingen, jullie manieren. Jullie scheppen de wereld!” (Door de manier waarop hij dit zei, met het bijzondere ritme, en de nadruk en de toon van zijn stem, wist je gelijk wat hij bedoelde: Jullie zijn allemaal scheppers van de wereld – van jezelf en van dat wat we iedere dag om ons heen zien. Afhankelijk van je houding, kun je iets scheppen en er iets mee doen, en een bijdrage leveren – of niet.) Toen, terwijl hij maar een halve meter bij mij vandaan was, snelde de ‘fluitspeler’ verder. Hij zette zich krachtig af en reed behoorlijk snel, met zijn lange grijze haren wapperend in de wind – hij was al verder onder aan de straat, en riep de mensen toe met zijn boodschap. Twee mannen in zakenpak stonden bij de dichtstbijzijnde bushalte; ik hoorde hen instemmen: “Hij heeft gelijk.”
’s Avonds inspireerde dit kleine verhaaltje ons tijdens onze groepsvergadering.
Was hij een bijzondere persoon?
Andrea Bistrich, München (Duitsland).
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man een woordvoerder was van de Meester Jezus.)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.