S.O.P. (SOS Planeet Aarde)

Eén Aarde, één mensheid’
Op zondag 28 juni 2015 verenigde een klimaatmars in Rome (Italiė) mensen van alle godsdiensten en maatschappelijke groeperingen onder het banier ‘Eén Aarde, één mensheid’.
De mars werd georganiseerd door 350.org, FOCSI (een coalitie van meer dan 60 Italiaanse katholieke groeperingen en ngo’s) en de multireligieuze actiegroep Onze Stemmen met als doel dankbaarheid te betuigen aan paus Franciscus voor het uitvaardigen van zijn milieu-encycliek en zijn oproep aan wereldleiders voor doortastender klimaatactie. De manifestatie eindigde op het Sint Pietersplein voor het wekelijkse Angelus van de paus.

De kleurrijke, feestelijke mars werd verlevendigd door een muziekband, een klimaatkoor en kunstwerken van artiesten uit Italiė en andere landen. Arianne, die de groep Pacific Climate Warriors (Klimaatkrijgers van de Grote Oceaan) vertegenwoordigde en intensief betrokken is bij klimaatverandering, sprak de deelnemers toe: “Aangezien we ons op een cruciaal moment in de aanpak van de klimaatcrisis bevinden, zijn we de paus bijzonder dankbaar voor het uitvaardigen van deze encycliek als een ontwaken voor de wereld om te begrijpen op welke manier de klimaatverandering mensen in alle regio’s treft. Het is namelijk zo dat de gehele mensheid de huidige crisis gezamenlijk moet aanpakken. Klimaatverandering is een probleem voor iedereen met enig moreel besef.” (Bron: 350.org)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.