Vragen en antwoorden – november 2015

V. Kunt u misschien een kleine indicatie en wat hoop geven in deze voor de wereld deprimerende periode: reageren mensen goed op Maitreya en Zijn raad?
A. Ja, zeer goed.

V. Ik zie dat Venus, Mars en Jupiter momenteel alle op één lijn staan. Ik hoop dat dit een gunstige invloed heeft voor onze arme planeet die snakt naar elke hulp die maar mogelijk is?
A. De positie van deze planeten is geen toeval. Zij hebben een krachtige invloed op het leven op deze planeet en momenteel is hun invloed onontbeerlijk en goed.

V. Denkt u dat de migrantencrisis en alle andere grote kwesties die een climax van urgentie lijken te bereiken, beschreven kunnen worden als de periode van het cruciale Zwaard des Onderscheids in de ontwikkeling van de wereld?
A. Ja, zo zou je ze kunnen beschrijven.

V. Ik zou graag willen weten of de stroom van immigranten naar elk land onderdeel uitmaakt van een plan van de Meesters?
A. Nee.

V. Ik zie dat er in een aantal recente brieven data worden gegeven, waarvan één een specifieke datum geeft wanneer “Maitreya komt”. Maar ik zag ook dat Benjamin Creme niets over die datum zei. Kunt u uitleggen waarom er geen commentaar op of bevestiging van de datum was die specifiek door de woordvoerder werd gegeven?
A. Een ‘woordvoerder’ is niet per se volkomen nauwkeurig. Zulke indicaties zijn bedoeld om de ‘luiaards’ te wekken. Maitreya geeft geen exacte data; exacte data zijn afhankelijk van heel veel factoren die met elkaar samenhangen. Maitreya Zelf weet waarschijnlijk de exacte datum niet, ofschoon Hij heeft gezegd dat de ‘tijd vaststaat’.

V. In het vorige nummer van Share International stond een brief (Hoge verwachtingen) over het ‘visualiseren’ van het aantal toehoorders bij lezingen. Wij schreven die brief en wilden er graag op wijzen dat we ook advertenties hadden geplaatst, folders hadden gemaakt en de gebruikelijke energie hadden gestoken in het bekendmaken van de lezing. We wilden niet suggereren dat je er passief alleen maar het beste van hoeft te hopen. Dank u.
A. Ja. Elke inspanning is de moeite waard, want je weet niet van tevoren of de Meesters iets zullen bijdragen.

V. Ik begrijp dat er tegen het einde van dit jaar een wereldwijde economische ineenstorting zal plaatsvinden (zie Share International maart 2015). Betekent dit dat de wereld zoals we die kennen zeer spoedig ten einde zal komen, of zal Maitreya dat voorkomen?
A. Nee. Dat betekent het geenszins. Wij hebben het over een economische ineenstorting.

V. Als de overgang naar een nieuw systeem tegen het einde van 2015 begint en Verklaringsdag begin 2017 zal plaatsvinden, dan zal de situatie in de wereld gedurende 2016 waarschijnlijk snel verslechteren. Moeten we WO3, epidemieën, voedsel-/water-/olietekorten, stroomonderbrekingen, rellen e.d. verwachten?
A. Hopelijk niet. Zeker geen Derde Wereldoorlog. Dit is overdrijving. Waarschijnlijk wordt het gewoon moeilijk voor veel mensen.cs1

V. 1) Is de Meester Jezus momenteel een kardinaal in de katholieke kerk? 2) Zal de Meester Jezus (zonder zichzelf paus te noemen) met paus Franciscus samenwerken om de hele mensheid/alle godsdiensten te verenigen?
A. 1) Nee. 2) De Meester Jezus werkt op mondiaal niveau. Dit omvat de paus en andere religieuze leiders.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.