Hemelse en aardse openbaringen over gezondheid

Hemelse en aardse openbaringen over gezondheid
boekbespreking door Betsy Whitfill

Toen loodgieter Tommy Rosa op een avond in maart 1999 in Bronx, een wijk in New York, van de stoep afstapte, maaide een auto hem neer en stoof weg de nacht in. Alleen Carlos, van de winkel aan de overkant van de straat, hoorde het, keek naar buiten en zag een doorschijnende heldere witte vorm opstijgen uit de donkere massa die op straat lag. Hij belde de eerste hulp.
Doktoren legden Tommy’s lichaam aan de monitoren vast op de intensive care van het plaatselijke ziekenhuis waar hij lange tijd in coma lag. Gedurende die tijd zegt Tommy, “ging hij naar de hemel”, waar zijn Leraar hem waarheden leerde die de gezondheid en het geluk konden herstellen voor hen die ze in praktijk brengen.
Nadat Tommy in zijn lichaam was teruggekeerd, ontmoette hij tijdens zijn langdurige herstel de cardioloog en psychotherapeut dr. Stephen Sinatra uit New York, die grote belangstelling had voor bijna-doodervaringen, die hij gedurende zijn 40-jarige praktijk in kaart had gebracht. Dit boek is het resultaat van hun samenwerking: Tommy’s openbaringen vallen samen met de waarheden die dr. Sinatra’s medische ervaring aantoonde: door onze houding, relaties en gewoonten te transformeren kunnen we ons lichaam genezen, onze angst voor de dood uitbannen en vreugdevol leven.
Tommy’s beschrijvingen van zijn hemelse ervaringen zijn prachtig en gedetailleerd: “Ik ben in een ruimte, en het heldere licht dat me hier bracht, wordt geleidelijk zwakker. Terwijl ik bij mijn positieven kom kijk ik naar beneden en besef dat ik niet kan zien of voelen dat mijn voeten de grond raken… Niets van dit alles voelt raar of beangstigend – het voelt natuurlijk. Het is geweldig!” Snel komt er een man vervuld van licht naar me toe: “Zijn ogen zijn onweerstaanbaar mooi. Ze zijn heel zacht bruin en kalmerend en lijken door me heen te zien maar op een heel vriendelijke manier… Het lijkt alsof hij een baard van drie weken heeft maar die groeit heel regelmatig en ziet er niet slordig uit… Hij kent mijn naam!… Ik weet instinctief dat ik hem kan vertrouwen. Ik ben veilig. Zelfs meer dan veilig. Ik voel een diepe en volmaakte liefde van deze man in me stromen.”

“Vrijwel meteen begint mijn ‘Leraar’, zoals ik hem zie, me mijn nieuwe omgeving te laten zien. We bewegen ons van de ene plaats naar de andere, door middel van dezelfde tunnel van licht als waarmee ik kwam.”

Verbondenheid
Tommy vertelt dat zijn leraar locaties creėerde waarin hij acht openbaringen van waarheid kon ervaren om in zijn aardse leven aan anderen door te geven: Verbondenheid, Vertrouwen, Vitale Kracht, Aarden, de Tempel van het Lichaam, Positiviteit, Zelf-liefde en Doel. Dr. Sinatra bespreekt het wetenschappelijk onderzoek van iedere openbaring vanuit medisch perspectief en geeft een reeks richtlijnen om iedere openbaring in het eigen leven toe te passen. Terwijl hij zich door de hemel beweegt ervaart Tommy verbondenheid met de natuur, wat hij nooit eerder gevoeld heeft – echte onderlinge verbondenheid gepaard gaande met een overweldigende “onvoorwaardelijke liefde”. Zijn leraar legt de openbaring van het verbonden zijn uit – dat alles, zichtbaar en onzichtbaar, verbonden is met al het andere en dat het een levende goddelijke onderlinge verbondenheid is.
We leven in een zee van trillingen, toch hebben we ieder individuele talenten en gaven die we moeten ontdekken en delen met anderen, en daarbij oefenen we onze onderlinge verbondenheid uit voor de verbetering van het geheel. De twee belangrijkste gaven zijn de goddelijke vonk die alle levende dingen tot eenheid en onderlinge verbondenheid brengt, en de vrije wil. Goede dingen denken en een leven leiden van dienstbaarheid voeden je goddelijke vonk, en scheppen een innerlijke gloed van liefde die aantrekt en geluk schept in iedereen om ons heen. De gave van de vrije wil stelt ieder van ons in staat door keuze – door vallen en opstaan – ons eigen pad naar geestelijke evolutie te vinden en zo op een unieke plek te komen, goed of slecht, om te leren van onze successen en mislukkingen…
Om de openbaring van vertrouwen te ervaren, neemt Tommy’s leraar hem mee naar een oceaan. Terwijl ze het water inlopen ziet Tommy veel waterdieren langs zweven en voelt de verbondenheid, maar beseft dat zijn Leraar is verdwenen. Plotseling naderen donkere vormen, grote witte haaien met open bekken. Tommy raakt in paniek en hoort een krachtige stem zeggen: “Heb geen angst”. Tommy heeft een sarcastische gedachte en hoort de stem weer: “Heb geen angst”. Nadat hij zijn ogen had gesloten om zijn kalmte te herwinnen, opent Tommy ze en ziet dat de haaien verdwenen zijn en dat zijn Leraar is teruggekeerd.
Zijn Leraar legt uit dat angst een negatieve energie schept die, vanuit zijn aard, juist datgene aantrekt waar we bang voor zijn. Angst is gebrek aan vertrouwen. In zijn medische interpretatie legt dr. Sinatra uit dat zijn klinische observaties de reėle kracht van optimisme en hoop ondersteunen; beide zijn vormen van vertrouwen die de eigen genezende macht van de patiėnt over de ziekte mobiliseren en de gezondheid zelfs tegen alle verwachtingen in herstellen…

Vitale kracht
Zijn leraar vertelt Tommy dat het lichaam een huis is, een tempel voor de ziel, en dat het zijn taak is het huis schoon en gezond te houden, zodat de ziel in ervaring kan groeien. We kunnen onszelf ziek en ongelukkig maken, schrijft Tommy, maar we kunnen ook onze gewoonten veranderen en weer gezond worden.

Het lichaam als tempel
Tommy’s leraar neemt hem mee naar een mooie buurt met stenen huizen en straten omzoomd met bloemen en legt “de openbaring van de vitale kracht” aan Tommy uit. Er is een vitale kracht, of levenskracht, zegt hij, die leeft in de mitochondriėn van ieder van onze cellen en als trilling door ons heen stroomt. Deze kracht beschermt ons tegen ziekten en infecties, tegen veel chronische aandoeningen en zelfs tegen ouder worden. Maar het niveau van die trilling stijgt en daalt gedurende ons leven afhankelijk van onze dagelijkse keuzes van voedsel, omgeving, gedachten en gevoelens. Gezonde keuzes voeden onze mitochondriėn en vergroten onze trilling. Door een hoge trilling te handhaven kunnen we ziekte uitschakelen voordat die zich in ons lichaam nestelt en de natuurlijke helende krachtcentrale vergroten die in onze lichamen is ontworpen…
Verder zegt zijn leraar: “Jullie gedachten zijn ook daden. Ze veroorzaken een keten gebeurtenissen, positief of negatief, alsof het fysieke daden waren. Weet ook dat iedere gedachte die jij en ieder ander heeft, hier in de hemel wordt opgetekend en dat je ervoor verantwoordelijk bent. Je bent het geheel van je gedachten en daden.” Zoals velen zich beginnen te realiseren maken die gedachten en daden ons leven tot wat het is…

“Jezus de Christus”
In het hoofdstuk ‘De openbaring van zelf-liefde’ legt zijn leraar Tommy uit wat het is om jezelf lief te hebben zonder ego, onvoorwaardelijk. Deze zelf-liefde, zegt hij, is de essentie van de verbinding met goddelijke liefde, die de bron van wonderen en vreugde in het leven is. Het ego, dat voldoening en beloning eist, is, samen met angst, de bron van alle vernietiging in het leven, van alle oorlogen, alle haat, boosheid en bedrog. Deze “tweelingkrachten van vernietiging” zoals de leraar ze noemt, zijn de gevolgen van afscheiding van God. De oplossing moet daarom zijn terugkeren naar de goddelijke liefde en onszelf en anderen echt vergeven. Dr. Sinatra bespreekt de lichamelijke gevolgen van liefde en van het tegenovergestelde, misbruik en verwaarlozing, door verslag uit te brengen van wetenschappelijke onderzoeken en zijn eigen klinische ervaring die Tommy’s openbaring van zelf-liefde ondersteunen.
Op Tommy’s vraag naar het doel van het leven antwoordt zijn leraar hem eenvoudigweg: “… geestelijk groeien. Leef door het hart… word een voorbeeld van Goddelijke Onvoorwaardelijke Liefde … deel je talenten. Leven door het hart verhoogt je trilling genoeg om een optimale, levendige goede gezondheid te handhaven.” Maar, voegt de Leraar eraan toe, fouten zijn normaal en te verwachten. Zie ze maar als kansen voor zelfverbetering. Vergeef jezelf en anderen en je zult je zelf-liefde, je trilling, je gezondheid en vreugde verhogen.
Helemaal aan het eind van zijn verblijf in de hemel vraagt Tommy zijn Leraar naar zijn naam. “Jij kent me als Jezus de Christus.” Stomverbaasd vraagt Tommy dan: “Als u Jezus bent, wie is God dan?” Jezus legt uit dat God alomtegenwoordig is, “al wat is,” en in iedere persoon leeft…
Health Revelations from Heaven and Earth geeft de lezer een gevoel van troost en hoop – misschien hernieuwde liefde voor het leven en leven zonder angst – in het bijzonder de angst voor de dood. Zoals Tommy zegt: “… er bestaat geen echte dood en wanneer onze tijd komt zal het zijn alsof we door een deur naar ons echte ‘huis’ lopen”.
Betsy Whitfill, BA Wilson College, Chambersburg (Pennsylvania, VS), is medewerker van Share International.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.