Vragen en antwoorden – juni 2016

een selectie uit het juni-nummer

V. Vanwege de opwarming van de aarde veranderen ijskappen en polen, en volgens wetenschappers van de NASA heeft dit geleid tot een verandering in de rotatie van de planeet. Een onderzoeker van NASA’s Jet Propulsion Laboratory zegt dat er sinds 2000 een “drastische verandering” heeft plaatsgevonden en ofschoon deze niet als gevaarlijk wordt gezien, is het “zonder enige twijfel het gevolg van klimaatverandering”. Klopt het dat de manier waarop de aarde ronddraait veranderd is doordat het ijs smelt?
A. Ja.

V. Verwacht de Geestelijke Hiërarchie van Meesters nog steeds een verdere ineenstorting van de mondiale economische en financiële systemen?
A. Ja.

V. Het lijkt alsof er de laatste tijd in alle sociale lagen veel corruptie aan de oppervlakte komt. Is er een reden waarom er nu zoveel corruptie aan het licht komt? Heeft het te maken met de nieuwe energieën?
A. Ja, het is het reinigingsproces van de nieuwe energieën.

V. In de afgelopen jaren hebben we de opkomst van verscheidene voorbeelden van de stem van het volk gezien: de Occupy-beweging, Podemos in Spanje, de Indignados in Spanje, en nu Nuit Debout in Frankrijk, die zich ook naar omliggende landen lijkt te verspreiden. Sommige van deze volksbewegingen lijken na een tijdje als een nachtkaars uit te gaan. Waarom is dat – want op hun hoogtepunt lijken ze zo krachtig en vastbesloten? Wat moet er gebeuren om ze gaande te houden?
A. Het vermogen om te werken, te werken en nog eens te werken, en door te gaan.

V. Vincent Callebaut, een Belgisch architect, heeft manieren gevonden om steden op zee en in het water te bouwen. 1) Zullen steden in de toekomst zowel op het land als op het water gebouwd worden? 2) Indien dit mogelijk is, kan dit dan een oplossing zijn voor de kwestie van klimaatvluchtelingen?
A. 1) Ja. 2) Ja, als een van de alternatieven.

V. In Share International van juli/augustus 2013 stelde iemand een vraag over een duif die in 1959 bij Fidel Castro op het podium neerstreek.
Op 25 maart 2016 sprak de Amerikaanse senator en Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders in Portland (Oregon) een menigte van 11.000 mensen toe, toen er tot verbazing van zijn toehoorders een vink op zijn spreekgestoelte neerstreek. Ik vroeg me af of deze vogel ook door de Meesters gestuurd werd?
A. Ja.

V. 1) Gelooft u dat we in de laatste dagen van het Kali-yuga (het IJzeren Tijdperk van de hindoes) leven? 2) Gelooft u ook dat we op de drempel staan van een nieuw Gouden Tijdperk? 3) Hoe kan dat het geval zijn wanneer de meeste mensen op de planeet hun keuzes baseren op angst in plaats van liefde?
A. 1) Ja. 2) Ja. 3) Dat alles zal veranderen.

V. Is de tuniek van Jezus die in april 2016 in Argenteuil (Frankrijk) werd tentoongesteld, authentiek?
A. Ja.

V. Toen ik de basiliek van St. Denis in Argenteuil bezocht, was er een onmiskenbare energie te bespeuren. Was dit de energie van Jezus? Was Jezus er fysiek aanwezig of straalde de energie van het kledingstuk uit?
A. Zijn energieën straalden van het kledingstuk uit.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.