Een toekomst van vrijheid en rechtvaardigheid

Sinds de oprichting van Share International heeft Benjamin Creme’s Meester artikelen geschreven die niet alleen bedoeld waren voor publicatie in de tijd dat ze geschreven werden, maar ook wanneer de omstandigheden in de wereld daar om vragen.Veel van deze artikelen lijken nu inderdaad nog meer van toepassing dan toen ze voor het eerst werden gepubliceerd.

door de Meester —, via Benjamin Creme

Zelden tevoren leek de wereld zozeer gekweld door problemen. Over de hele planeet, in bijna elk land, zijn krachten aan het werk die alle evenwicht en zekerheid verstoren. Chaos en verschrikking richten op steeds grotere schaal hun gruwelen aan. Miljoenen mensen ondergaan de meest vernederende ontbering en armoede, terwijl hele landen op hun grondvesten trillen in de weeën van verandering.
In deze heksenketel is de Christus gekomen. Herkend of niet, achter de uiterlijke onrust is Zijn hand te zien die de krachten-ten-goede stuurt en samenvoegt, om hun uiteindelijke triomf te waarborgen. Hoewel dat nauwelijks zo lijkt, ontstaat uit deze strijdende krachten een nieuwe orde, een nieuwe levenskracht uit de as van de stervende vormen.
Naarmate het gezwel van commercialisering verder over de wereld woekert, en zo de levensader van menselijke verstandhouding, handel en regering vergiftigt, worden meer en meer mensen zich bewust van het gevaar, en zoeken zij nieuwe wegen voor sociale betrekkingen en handelsverkeer.
Terwijl meedogenloze en ambitieuze mensen in hun eigen land verwoestingen aanrichten, en zo het vuur van haat opstoken dat al zo lang in het hart van hun volk smeult, komt in het forum der landen een nieuwe bereidheid op om de slachtoffers te helpen en de agressie te bestrijden.
De hand van de Christus laat het roer nooit los. Slechts de uitvoering van de Wet beperkt het bereik van Zijn optreden. Zijn krachten zijn immer alert en gereed om tussenbeide te komen wanneer een te zware last de zaak van de mensheid zou vergruizen.
Vat daarom moed uit de wetenschap dat er een eind zal komen aan deze dagen van vuur en angst; het lange lijden en de pijn van de mens zullen spoedig ten einde zijn. Put moed uit de wetenschap dat de mens niet alleen is, dat zijn Oudere Broeders elke pijnlijke fase die passeert, kennen en bewaken.
Bereid je er nu op voor de toekomst te zien en te bouwen. Visualiseer haar, gehuld in je hoogste aspiratie. Leer onthecht te zijn te midden van de huidige chaos en voeg niet jouw deel van angst toe aan de opdringende duisternis. De dag van vreugde is dichterbij dan je denkt; ook aan haat komt, mettertijd, een eind.
Zie, spoedig, de nieuwe dag. Poets elke heldere aspiratie weer op. Een nieuw licht, het Licht der Wereld, is nu opnieuw onder jullie. Ontsluier het toenemende licht dat nu ieder gevoelig wezen binnenstroomt, en herstel de wanverhoudingen uit het verleden.
Wij waken en wachten en zijn bij jullie. Elke dag brengt Onze aanwezigheid nader tot jullie blikveld. Wanneer jullie Ons zien, zul je weten dat de tijd is gekomen om samen te werken voor de bescherming van het ras: niet langer mag de “marktwerking” de opwaartse gang van de mens ondermijnen. Niet langer mag wrede ambitie heersen over het leven van mensen. Nooit meer mogen miljoenen te midden van overvloed sterven van de honger. Niet langer mag de toekomst van de jongeren over hun hoofden heen worden verkocht. De toekomst van vrijheid en rechtvaardigheid wenkt. Aanvaard haar, aanvaard haar.
(Uit: Een Meester spreekt, mei 1993)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.