Lezers schrijven – april 2018

-een kleine selectie uit het maandblad-

Share International heeft een grote voorraad brieven aan de redactie die door de jaren heen verwerkt zijn en door Benjamin Creme’s Meester bevestigd zijn als authentieke ontmoetingen met Meesters, of een ‘woordvoerder’, maar nog niet werden gepubliceerd. Andere brieven zijn nieuw. Ofschoon we niet kunnen bevestigen of aangeven of er een Meester bij betrokken is, kan de ervaring zodanig zijn dat ze ‘voor zichzelf spreekt’ om hoop, inspiratie en bemoediging te geven.

Leven op straat
Ergens in 2002 ging ik naar een afspraak en zag ik op de stoep een jonge vrouw met een sjaal om haar hoofd met haar benen gekruist zitten. Ze had een stuk karton vast waarop stond dat ze geld nodig had om te kunnen eten. Haar hoofd was gebogen en ik voelde dat ze zich schaamde om te bedelen. Ik werd door dit jonge meisje geraakt en dacht eraan wat geld te geven op de terugweg – en dat deed ik. Haar hoofd was nog meer gebogen en er zaten een paar munten in het glas dat ze vasthield. Ik deed er een munt in en zei: “Succes”. Ze hief haar hoofd op en we keken elkaar aan, haar ogen straalden en ik voelde me ondergedompeld in vreugde. Dit duurde de hele dag. Wie was deze jonge vrouw?
N.M., Frankrijk.
Benjamin Creme’s Meester bevestigde dat de ‘jonge vrouw’ Maitreya was.

Innerlijke schoonheid
Op 19 december 2001 werd ik ‘herboren’. Iets in me werd wakker op die dag in mijn schoonheidssalon in Limoges. Op 21 december kwam ene mevrouw Paiva bij me voor een gezichtsbehandeling. Ons eerste telefooncontact toen ze belde om naar mijn tarieven te vragen was al anders dan anders… Na enige onderhandeling bevestigde zij haar afspraak voor diezelfde avond om 6 uur. Aan de telefoon leek ze een Afrikaanse stem te hebben. Ze was blank, maar haar trekken leken buitenlands. We hadden het hierover. Ik zei dat ze me een wereldburger leek. Ze lachte. Ze zei dat ze me anders vond – dat ik niet alleen maar een manicuurster was maar dat ik meer in me had.
We spraken over haar brede visie en aanpassingsvermogen. Ik vertelde haar dat het niet leek alsof ze frustraties had. Het merendeel van mijn klanten lijkt er een paar te hebben. De afspraak duurde twee en een half uur. Ze belde haar ouders op die bezorgd waren dat ze nog niet thuis was.
Mijn moeder denkt dat Maitreya zichzelf via mevrouw Paiva aan mij liet zien. Als dit het geval is dan vraag ik me af wat het doel van het bezoek was? Ik ben dankbaar voor iedere verduidelijking.
J.C., Frankrijk.
Benjamin Creme’s Meester bevestigde: nee, ‘mevrouw Paiva’ was eigenlijk Maitreya.

Verdwenen lifter
In de lente van 1975 was ik thuis (in mijn flat op de begane grond) en deed ik mijn paar maanden oude baby in bad, toen de deurbel ging. Ik ging kijken wie het was, met mijn baby in een handdoek gewikkeld, en daar stond een jongeman die me iets te eten vroeg.
Een beetje verrast vroeg ik hem binnen te komen en te wachten tot ik mijn zoon had aangekleed die ik hem toen overhandigde (!) zodat ik hem iets te eten kon maken. We praatten wat (over religie) en toen ging hij weg met een pakketje dat ik hem voor de reis had gemaakt (wat eten en wat geld) en een foto van de al-vergevende Christus.
Voor hij wegging vroeg hij me waar hij heen moest gaan om een lift te krijgen. Ik liet hem een plek zien (een paar meter verderop rechts) en sloot de deur. Ik keek uit het raam naast de deur en was verbaasd dat ik niemand zag. Noch recht voor me, noch rechts, noch links. Ik wachtte even terwijl ik de aangewezen liftplek in de gaten hield, maar er was niemand.
Wat me achteraf verbaasde was hoe vol vertrouwen ik was geweest om een volslagen vreemde mijn huis binnen te laten en hem op mijn baby te laten passen. Het was duidelijk dat deze gebeurtenis indruk op me maakte.
Kort daarop kwam ik de volgende passage tegen in een boek over engelen dat ik aan het lezen was: “Vergeet niet om gastvrij te zijn. Want sommige mensen hebben engelen op bezoek gehad, zonder dat ze het wisten.” (Hebreeën 13:2) Dit was voor mij de verklaring. Ik kon geen andere zien.
Onlangs vertelde ik iemand dit verhaal en zij zei dat het alleen Maitreya kon zijn. Kort daarna vertelde een vriendin van me die net Share International had ontdekt, hetzelfde. Wat moet ik ervan denken? Kunt u dit voor mij ophelderen?
Hoe dan ook, wie deze persoon ook was, ik was heel blij dat hij kwam!
A.C., Frankrijk.
Benjamin Creme’s Meester bevestigde dat de jongeman de Meester Jezus was.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.