Brieven van lezers – mei 2018

Share International heeft een grote voorraad brieven aan de redactie die door de jaren heen verwerkt zijn en door Benjamin Creme’s Meester bevestigd zijn als authentieke ontmoetingen met Meesters, of een ‘woordvoerder’, maar nog niet werden gepubliceerd. Andere brieven zijn nieuw. Ofschoon we niet kunnen bevestigen of aangeven of er een Meester bij betrokken is, kan de ervaring zodanig zijn dat ze ‘voor zichzelf spreekt’ om hoop, inspiratie en bemoediging te geven.

Bevestiging
Op zaterdagavond 7 april 2018 gingen mijn vrouw en ik uit eten in een restaurant. Een kleine, oudere Chinese vrouw met een rugzakje zat aan het tafeltje achter ons. Nadat ze besteld had, stond ze op en begon grappen te maken met de eigenaar. Daarna kwam ze naar ons toe en begon te praten, en hoewel we haar niet konden verstaan, begrepen we wat ze bedoelde door haar gebaren, vrolijke stem en lachende gezicht. Af en toe stond ze tijdens haar maaltijd op en liep naar andere tafels. Ze leek grote vreugde te verspreiden waar ze ook ging. Haar manier van doen was heel vreugdevol en ze vond het duidelijk leuk om mensen gelukkig te maken. Terwijl ze rondliep kwam ze een paar keer naar ons toe en schonk ons zelfs een keer thee in! We vroegen de eigenaar wie ze was. Hij vertelde ons dat ze twee of drie keer in de week kwam, maar nooit ’s avonds (het was na 19.00 uur), en hij wist niet waarom ze er die avond was. Toen begon ik te denken dat ze een ‘goede genius’ zou kunnen zijn. Het was verbazingwekkend hoe blij en gelukkig ze mensen maakte en iedereen reageerde heel spontaan bij haar. Er zaten drie mensen aan een tafel naast haar, die me ook als ‘bijzondere mensen’ opvielen! Op een gegeven moment ging de vrouw op heel hartelijke en liefdevolle manier met hen in gesprek. Wanneer ze niet rondliep, at ze stilletjes haar eten (al die tijd met haar rugzak om!). Vreemd genoeg bestelde ze nadat ze klaar was met eten een paar gestoomde noedels en kwam toen naar ons toe en bood ons er een aan. Toen we weggingen draaiden we ons om naar de vrouw om gedag te zeggen en ze vouwde haar handpalmen voor haar gezicht samen, een gebaar dat wij ook naar haar maakten! We gingen ‘opgebeurd’ weg. Ik heb het ‘gevoel’ dat het Maitreya was (geen woordvoerder of een vertegenwoordiger), en dat de drie aan de tafel misschien de Meester Jezus, een discipel en ook weer Maitreya waren! We weten dat er geen manier is om dit te bevestigen, maar de reden waarom ik dat denk heeft te maken met het feit dat kort voor Benjamin Creme overleed, er ervaringen waren met Maitreya die als twee mensen tegelijkertijd op dezelfde tijd en dezelfde plaats verscheen; maar ‘dat gevoel’, en dat is nog belangrijker, heeft te maken met iets wat me de dag ervoor op het werk overkwam. (Zie Tekenen: brief ‘Maitreya drukt Zijn stempel’).
R.S., Burnaby (BC, Canada).

Elke dag wonderen!
Op 21 maart 2018 ontving ik het maartnummer van de Spaanse editie van Share International. Toen ik er doorheen bladerde en bij de Tekenen het schilderij “Het Laatste Avondmaal” zag, dacht ik erover om een foto te maken voor in mijn eetkamer, maar verderop, toen ik ‘Lezers schrijven’ las realiseerde ik me dat die foto verband hield met het verhaal waar de muziek vandaan kwam. [Zie ‘Hemelse muziek’ bij Lezers schrijven in het maartnummer van Share International, blz. 22 en de bijbehorende foto op blz. 11]. Vanaf het moment dat ik hem zag, had ik een overtuigender reden om hem op de juiste plaats neer te zetten; het was niet alleen vanwege de muziek, maar ook om waar hij religieus en mystiek voor staat en vanwege zijn artistieke kwaliteit. Ik maakte die dag een foto met mijn smartphone en ging daarmee naar de fotostudio om een kopie te maken. De volgende dag werd ik om ongeveer 5 uur ’s ochtends wakker en omdat ik geen slaap meer had besloot ik tv te kijken. Ik zette de tv op mute om het nieuws te lezen en mijn slapende man niet te storen. Toen hoorde ik zachte muziek. Ik veranderde van kanaal om na te gaan of de nieuwszender het nieuws met muziek op de achtergrond uitzond. Aangezien het niet van het tv-toestel kwam, zat ik stil en heel aandachtig naar de muziek te luisteren. Het was heel laag en erg zacht, het klonk als een harp, heel mooi. Ik luisterde er ongeveer 20 minuten naar, toen vertelde ik het mijn man en zei dat het als hemelse muziek klonk. Ik had de foto op Witte Donderdag genomen [de avond van het Laatste Avondmaal], zodat het verband houdt met het onderwerp van de foto en zette de foto diezelfde dag in de eetkamer. Ik heb de muziek niet weer gehoord, maar zou het erg graag nog eens horen. Ik denk dat elke nieuwe dag ons verrast met de wonderen die mensen in deze tijden overkomen.
L.M., Cuba.

Sta open voor communicatie
Verscheidene weken geleden bracht Maitreya’s woordvoerder, die nogal geregeld bij ons op bezoek komt, een uur door in het Informatiecentrum in Amsterdam en sprak met ons. Het gesprek ging over allerlei onderwerpen: de etherische gebieden, etherische stof, praten of lezen, dat wil zeggen woorden kunnen verkeerd geïnterpreteerd worden, maar gedachten via de ether sturen – dat was de beste manier om te communiceren. We praatten over de toestand van de wereld in het algemeen. Hij zei dat we niet lang hoeven te wachten voor we Maitreya zien – dit jaar. (Eerder dit jaar, bij een van onze lezingen in januari, vertelde hij de aanwezigen “dit is het jaar”.) Een dag of zo daarna kwam onze vaste woordvoerder van de Meester Jezus langs; hij zag dat er binnen een tamelijk groot tv-scherm stond, richting straat, waarop dvd’s van lezingen van Benjamin Creme (met ondertiteling) worden afgespeeld. Zo nu en dan hebben we een scherm in de etalage, maar dat was nu al weer enige tijd geleden. De jonge woordvoerder vroeg waarom we het scherm niet in de etalage hebben in plaats van binnen naar de straat gericht. “Voorbijgangers kunnen de dvd bekijken wanneer zij willen!” We zeiden dat we dat meteen zouden doen, en dat gebeurde. Een paar weken later verwachtten we min of meer dat Maitreya’s woordvoerder een lezing in het centrum zou bijwonen; hij kwam niet. Maar later die dag, 8 april, kwam onze vaste woordvoerder voor de Meester Jezus weer langs en zei dat hij erg blij was het scherm in de etalage te zien. “Goed zo! En o ja, tussen twee haakjes, is de krant met basisinformatie nu …umm… al beschikbaar?” Daar moesten we om lachen omdat we juist onze plannen hadden besproken om die krant weer te laten verschijnen. Dus het lijkt erop dat hij ons op een heel grappige, vriendelijke manier scherp houdt.
Medewerkers informatiecentrum Share International/Nederland, Amsterdam.

Vreemde gebeurtenissen
In mei 2001 maakte ik een dolfijnentochtje in de buurt van Bimini. Ik durfde niet met ze te zwemmen en bleef op de boeg van de boot. Op een gegeven moment kon ik ergens in het water horen fluiten. Het was niet het gewone geluid van dolfijnen. 1) Verschijnt Maitreya in andere vormen? Kwam dit fluiten van Maitreya? 2) Op een dag was de zon helemaal omringd door duisternis en er was een licht dat deze cirkel van duisternis omsloot. De zon leek heel klein, zo omringd door die duisternis, en onze boot voer in het licht. Weet u wat dat was? T.G., Lowell (MA, VS). Benjamin Creme’s Meester bevestigde: 1) Ja. 2) Het was een teken van Maitreya.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.