Vragen en antwoorden – juni 2018

Bij elke lezing die hij gaf waar ook ter wereld, en in feite iedere dag van zijn leven, werden Benjamin Creme talloze vragen gesteld die een breed scala beslaan. Wij putten hier uit de grote voorraad antwoorden die BC en zijn Meester door de jaren heen gegeven hebben en die nog niet eerder in Share International gepubliceerd zijn, met uitzondering van de vragen en antwoorden die hier in een apart kader zijn geplaatst en herdrukt worden vanwege hun relevantie voor de actualiteit.

 

In de nasleep van de onverantwoorde en roekeloze stap van de Amerikaanse president Trump om de VS uit de nucleaire overeenkomst met Iran terug te trekken, werpen deze eerder in Share International gepubliceerde antwoorden van Benjamin Creme over het akkoord licht op het belang ervan.

V. De onderhandelingen tussen Iran en zes andere landen om het nucleaire ontwikkelingsprogramma van Iran in te perken in ruil voor het opheffen van de internationale sancties waren zo lastig dat ze in de dagen voor het bereiken van een voorlopig akkoord op 2 april 2015 verscheidene keren bijna afgebroken werden. Maar toen men op het laatste moment op moeilijkheden stuitte werden er ondanks krappe deadlines toch creatieve oplossingen voor de obstakels gevonden, aldus de onderhandelaars na afloop. Hielp Maitreya de onderhandelaars, direct of indirect, om met succes tot een overeenkomst te kunnen komen? (SN, mei 2015)
A. Ja, zowel direct als indirect.

V. Heeft Maitreya geholpen bij de totstandkoming van de overeenkomst met Iran van juli 2015 inzake het gebruik van nucleaire technologie? (SN, september 2015)
A. Ja, inderdaad.

V. In januari 2016 is er opnieuw sprake van wonderbaarlijke vooruitgang in de onderhandelingen tussen de VS en Iran. Sancties worden opgeheven, de sfeer wordt vriendelijker en er vindt een historische toenadering plaats. 1) Kunt u zeggen of Maitreya hierbij een rol heeft gespeeld? 2) Werkte Maitreya via een afgezant om dit te bereiken? 3) Is Maitreya bekend bij de onderhandelaars aan beide zijden – niet als de Wereldleraar natuurlijk, maar wellicht als scherpzinnig en briljant diplomaat of functionaris? (SN, jan./feb. 2016)
A. 1) Ja. 2) Ja. 3) Ja.

 

V. Hoe zal het bewustzijn van mensen in de toekomst veranderen? Tegenwoordig nemen mensen en politici esoterie niet serieus.
A. Dat is een verstrekkende vraag, maar er zijn momenteel vele krachtige energieën in de wereld die het bewustzijn van mensen zullen veranderen. Niet onmiddellijk, maar geleidelijk zullen de energieën tot een enorme verandering in het menselijk bewustzijn leiden.

V. Kunnen we Maitreya ontmoeten?
A. Totdat Hij aan de hele wereld bekend is, heeft Hij ons Zijn ‘Handafdruk’ gegeven, als punt van aanroep. Als je hulp nodig hebt, bijvoorbeeld als je ziek bent, kun je naar Zijn ‘Hand’ kijken om hulp te vragen en zal Hij die bieden binnen de grenzen van de Wet van Karma. Hij heeft gezegd: “Mijn hulp staat jullie ter beschikking, je hoeft er slechts om te vragen.”
[In augustus 2001 manifesteerde Maitreya op wonderbaarlijke wijze Zijn handafdruk op een spiegel in Barcelona (Spanje). Deze werd gefotografeerd en gepubliceerd in Share International, oktober 2001.]

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.