De stem van het volk – oktober 2018

Wereldwijde demonstraties voor klimaatactie

Tienduizenden mensen op alle zeven werelddelen namen op 8 september 2018 deel aan protesten en demonstraties om lokale, nationale en internationale actie te eisen tegen klimaatverandering.
Volgens organisatoren van de Rise for Climate-demonstraties vonden er meer dan 900 acties plaats in 95 landen, van Frankrijk tot Nigeria, van Australië tot Nepal en ook in Antarctica.
Het hoofdevenement was de demonstratie onder het motto Sta op voor Klimaat, Werk en Rechtvaardigheid in San Francisco (Californië, VS) waarvoor 30.000 mensen de straat opgingen – het grootste klimaatprotest dat ooit aan de Amerikaanse westkust heeft plaatsgevonden.
De demonstraties werden gehouden in de aanloop naar de klimaattop in San Francisco die georganiseerd werd door de gouverneur van Californië, Jerry Brown. Het doel van de conferentie is mensen uit de hele wereld bijeen te brengen “als aanjager voor diepgaandere wereldwijde verplichtingen en versnelde actie van landen – ondersteund door alle sectoren van de samenleving – die de aarde op het goede spoor kunnen zetten om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen en de historische Klimaatovereenkomst van Parijs te verwezenlijken,” aldus de organisatoren van de top. (Bronnen: commondreams.org; global climateactionsummit.org)

Foto: Marc Gregory

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.