Vragen en antwoorden – oktober 2018

–een selectie uit het oktobernummer 2018–

V. Kunt u uitleggen hoe belangrijk de Verschijning van de Meesters van Wijsheid is?
A. Dit is een gebeurtenis van het allerhoogste belang: voor het eerst in 98.000 jaar keren de Meesters terug in de wereld van alledag…
Feit is dat de Meesters met de mensheid willen samenwerken, elk moment, als onderdeel van een bewuste samenwerking met dat deel van de mensheid dat we gewoon mensheid noemen, evenals met die groep van de mensheid die al deel uitmaken van de Geestelijke Hiërarchie. Dit zijn mensen die met ‘één been’ in de Hiërarchie staan; zij zijn mannen en vrouwen die deel uitmaken van de Hiërarchie omdat ze ingewijden zijn van de ene of de andere graad. Veel mensen hebben al de eerste van deze grote uitbreidingen van bewustzijn genomen die we inwijding noemen. Momenteel staan er tussen de vier en vijf miljoen mensen op de drempel van de eerste inwijding, die hen de Geestelijke Hiërarchie zal binnenleiden. Als gevolg daarvan zal de wereld enorm veranderd worden.

V. Waarom keert Maitreya terug in de wereld?
A. Hij komt om de mensheid te helpen het leven te zien zoals het is – niet door de roze bril van [op winst beluste] gokmethoden en de betovering op de aandelenbeurzen. Alles wat we gezien hebben – de hele financiële wereld – is het resultaat van betovering.
Maitreya ziet de aandelenbeurzen van de wereld als de gokpaleizen van de wereld – wat zij ook zijn. Ze houden geen enkel verband met de echte wereld en de reële economie. Ze houden zich alleen bezig met gokken, vooral met de prijs of waarde van valuta. En daarom moeten ze verdwijnen. De voornaamste ziekte van de mensheid, haar grootste ziekte, is deze noodzaak om meer geld te verdienen aan het geld dat men al heeft, en vervolgens nóg meer. Tegelijk met deze dwang tot gokken is de mensheid geobsedeerd door wedijver. Wedijver gaat lijnrecht in tegen de behoeften van de mensheid.

V. Maar is een beetje wedijver niet juist goed, omdat het maakt dat we ons best doen?
A. Wedijver verdeelt en voor de Meesters is afgescheidenheid de enige zonde. Al het andere is onvolmaaktheid. Wedijver zelf scheidt de mensheid van haar eigen behoeften, haar eigen aspiratie naar verheffing. Het speelt het ene land uit tegen het andere, gewoonlijk een groter land tegen anderen. Groot tegen klein. En wie wint er? De grote landen winnen en tegenwoordig wordt de wereld gedomineerd door de landen van de G-7 en twee of drie opkomende economieën in het Verre Oosten die geleidelijk aan mee kunnen komen. De landen van de G-7 zorgen voor de landen van de G-7. Zij regeren de wereld en de wereld is verdeeld in zij die bezitten en zij die niet bezitten. En de kloof tussen hen is een groot gevaar voor de samenleving.
Miljoenen mensen geloven in hun onwetendheid dat speculatie en wedijver de beste dingen in het leven zijn. Dat zij het beste in de mens naar boven brengen. Vanuit Maitreya’s gezichtspunt brengen zij het slechtste in de mens naar boven. Zij brengen alle verdeeldheid, slechte wil, hebzucht, de behoefte om te winnen naar boven. Zij verdelen de mensheid omdat ze de aspiratie van de mensheid naar een beter leven afremmen en ons leiden naar overmatige commercialisering die tegenwoordig al het leven verwoest.
Commercialisering reduceert mensen tot pionnen op een schaakbord: ze zijn nutteloos tenzij ze meer winst opleveren voor het bedrijf dat hen in dienst heeft. Een van de Meesters heeft geschreven dat commercialisering de mensheid bij de keel heeft en alles wat redelijk en fatsoenlijk is uit de mensheid perst. Met als gevolg dat het ons allen tot de jungle veroordeelt. We bevechten elkaar allemaal in de jungle.

V. Wat is dan de oplossing?
A. Maitreya zal oproepen tot het scheppen van vertrouwen. Er bestaat geen vertrouwen tussen de landen. Niemand vertrouwt de ander. Dus niemand kan iets doen. Banken verstrekken geen kredieten meer zoals voorheen. Hij zal spreken over de noodzaak van vertrouwen en hoe er zonder vertrouwen niets voor het welzijn gedaan kan worden. Wedijver vernietigt vertrouwen; dat is het tegenovergestelde.
Samenwerking is nodig voor de mensheid. We zijn allemaal verslaafd aan hebzucht en wedijver – en je ziet het resultaat; we leven erin. Telkens wanneer je de tv aanzet, hoor je over ondernemingen die failliet gaan, banken die geen kredieten verstrekken, enzovoort. Dat is het resultaat van wedijver en hebzucht, en het is dwaasheid. Samendelen is de enige oplossing.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.