Vragen en antwoorden – december 2018

Vragen en antwoorden – een kleine selectie antwoorden van Benjamin Creme

V. Wat hebben we van regeringen nodig? (Lezing Londen, 14 juni 2007)
A. De mannen die denken dat zij tegenwoordig de wereld regeren, regeren met de macht van hun legers. Het is alles begoocheling, een volkomen gebrek aan zelfkennis. Ze zijn allemaal ‘slim’, maar niet echt snugger; ze zijn goed in het verdraaien van feiten. Hun denken is zo verwrongen dat ze elke waarheid in het tegendeel kunnen verdraaien, maar dat is niet echt slim, niet echt heel erg intelligent en het is evenmin nuttig voor de wereld. Wat nuttig is voor de wereld zijn mensen in een invloedrijke positie die die invloed kunnen gebruiken om de wereld te verbeteren. Om een veiliger wereld te creëren, vrij van honger, vrij van werkloosheid, vrij van terreur, vrij van oorlog. Dat is wat mensen van hun regering nodig hebben.

V. Wat vindt u van de vluchtelingencrisis?
A. Als wij denken dat we op de oude voet door kunnen gaan, terwijl mensen die uit Afrika naar Malta, Spanje of Italië proberen te komen buiten de haven van Malta verdrinken, moeten we onszelf nog eens op het hoofd krabben. Dat soort onmenselijkheid kunnen we niet toestaan. Onmenselijkheid leidt tot onmenselijkheid en als je de ene vorm van onmenselijkheid kan accepteren, kun je uiteindelijk alle vormen van onmenselijkheid – terrorisme en oorlog – accepteren en eindig je als George Bush en Tony Blair, zonder geweten of een besef van je eigen dwaasheid en onvermogen om eerlijk te zijn tegenover jezelf.

V. Overal zijn de mensen angstig. Zijn we echt gereed voor Maitreya en de Meesters? Hoe weet u dat?
A. Miljoenen mensen zijn er klaar voor; de mensheid is nog nooit zo gereed geweest. De mensheid staat stijf van angst voor de toekomst die ze voor zich ziet. Telkens als het over Iran, Noord-Korea of zelfs Irak gaat, lopen bij miljoenen mensen de koude rillingen over de rug, geteisterd door angst en het gevolg van angst – stress. Ze gaan allemaal gebukt onder stress en dat willen mensen niet meer, maar ze weten niet hoe ze ervan af kunnen komen. Ze kijken geen tv en lezen geen kranten meer, want ze kunnen het slechte nieuws niet aan. Ze zien het slechte nieuws alsof alles wat er die maand gebeurde, slecht was. Ze kunnen alleen het slechte nieuws zien, want dat is wat de tv laat zien, dat is wat de kranten publiceren voor de verkoop; alle sensatie verkoopt en dat is wat er wereldwijd in het nieuws komt. Maar de Meesters kijken ook naar de wereld en zien alle richtingen, bewegingen en trends in de tegengestelde richting. Zij zien de energie van Maitreya en de Meesters die de wereld binnenstroomt, de gebieden vult en zij zien bovenal de energie van een groot Avatar, een ontzagwekkend Kosmisch Wezen dat Maitreya overschaduwt op een manier die heel erg lijkt op de manier waarop Maitreya Jezus in Palestina overschaduwde. Wanneer Maitreya mij overschaduwt, wordt Hij overschaduwd door de Geest van Vrede of Evenwicht, en dat Wezen werkt met de Wet van Actie en Reactie, die tegengesteld en gelijkwaardig aan elkaar zijn. Het effect van Zijn werk is om het heersende geweld, de haat, onenigheid en disharmonie in de wereld te veranderen in het tegendeel, zodat we een tijdperk zullen binnengaan van kalmte, harmonie en mentale en fysieke balans die precies gelijkwaardig is aan het huidige geweld, haat en onenigheid. Niemand weet dat dit plaatsvindt; men ziet alleen de onbalans en disharmonie en daarom is men bang. We hoeven niet bang te zijn, het gaat allemaal in de goede richting. Vanaf nu is het wiel gedraaid; het draait nog en blijft draaien totdat het drab uit het heden is verwijderd, totdat de mensheid voor het eerst echt de begoocheling en illusie ziet van deze bespottelijke regeringsleiders die denken dat zij de wereld kunnen regeren, die denken dat ze hun toebehoort. Dat is het verleden, dat is Vissen. De toekomst hoort de jongeren toe, vooral die van nu, en de jongeren moeten met zorg en liefde behandeld worden en de kans krijgen hun plaats in te nemen om de ouderen te laten zien hoe zij moeten leven en wat er in de wereld nodig is.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.