Lezers schrijven – Jan./feb. 2019

Share International heeft een grote voorraad brieven aan de redactie die door de jaren heen verwerkt zijn, als authentiek bevestigd zijn, maar nog niet werden gepubliceerd. Deze brieven, waarvan sommige jaren geleden werden ontvangen en andere heel recent, publiceren we hier.
Sinds enkele jaren verschijnt een aantal Meesters, met name Maitreya en de Meester Jezus aan grote aantallen mensen overal ter wereld, evenals tijdens lezingen en Transmissie-meditaties van Benjamin Creme, om te inspireren, te leiden of te onderrichten, vaak ook om te genezen of op te beuren, of als reddende “engel” in noodsituaties. De Meesters gebruiken hiervoor een ‘goede genius’, een gedachtenvorm die volkomen echt schijnt en waardoor Zij Hun gedachten kunnen uitdrukken. Zij kunnen naar willekeur verschijnen als man, vrouw of kind. Soms gebruiken Zij een bestaand persoon als ‘blauwdruk’, maar in de meeste gevallen is de ‘goede genius’ een geheel nieuwe schepping. Recenter werken de Meesters ook via hun woordvoerders en vertegenwoordigers.

Net op tijd
6 oktober 2018 was op de tentoonstelling van Share International in Atlanta een mooie dag geweest met de verspreiding van onze informatie en het beantwoorden van vragen. Toen we onze tekstborden weg begonnen te halen en ons materiaal inpakten, kwam er een Latino vrouw van middelbare leeftijd met een mooie glimlach binnen. Ze had grijzend haar tot op haar schouders en droeg een prachtige lange jurk. Ze zei: Oh, ik ben te laat! Ik zat in mijn auto naar de hoorzittingen van Kavanaugh te luisteren. Gaan jullie de tentoonstelling nog een keer doen?” Ik antwoordde bevestigend en dat we de informatieborden en ander materiaal ook bij al onze activiteiten in bibliotheken tentoonstelden. Ik overhandigde haar een folder over de ‘Wereldleraar’ uit de laatst ingepakte doos en vertelde haar dat die een goede samenvatting van onze informatie bevatte. Ze keek naar de titel, ‘Wereldleraar’, en vroeg naar de naam van de Wereldleraar. Toen ik antwoordde dat Hij Maitreya heette, vroeg ze of Hij nog steeds tv-interviews gaf. Ze voegde toe: “Ik heb Hem op tv gezien en gehoord; mijn hart herkende Hem!” Ze legde haar hand op haar hart en ging verder: “Hij spreekt nu op het politieke vlak vanwege wat er in het land gaande is. Maitreya is toch de Christus?” Ik antwoordde: “Ja, zeer zeker!” Toen lachte ze hartelijk, opende haar armen wijd voor een omhelzing en zei: “Hij is onder ons: Hij is onder ons!”. Ik ging naar buiten naar de parkeerplaats om het verhaal aan onze groep te vertellen; ze waren opgetogen toen ze over onze late bezoekster hoorden!
A.D., Marietta (GA, VS).

Een goede band
In april 2003 merkte ik buiten het postkantoor in Voorheesville (New York) een jonge, heel tengere, lange donker getinte man op. Je ziet zelden zwarte mensen in onze omgeving en ik herinner me daarom dat ik dacht dat deze man er ongewoon donker uit zag voor een zwarte Amerikaan. Hij lachte breed naar me en ik lachte terug. Daarna reed ik weg om benzine te tanken bij een buurtwinkel, ongeveer een blok verder aan de andere kant van de spoorlijn. Hier was de vrolijke donkere man weer. Dit keer liep hij naar mijn auto en gebaarde dat hij me iets wilde vertellen. Ik deed het portier open en hij zei dat mijn rechter achterband erg zacht was. Ik stapte uit de auto en keek er naar. Hij was zeker zacht. Het moet net zijn gebeurd, dacht ik. Hij gebaarde toen naar de luchtpomp aan de zijkant van het gebouw en zei dat ik echt de band op moest pompen voor ik benzine ging tanken, omdat het extra gewicht slecht zou zijn voor de band en de velg. Ik vroeg hem of hij het erg zou vinden het voor mij te doen omdat ik niet heel goed ben in dat soort karweitjes. Hij stemde meteen in en ging aan het werk. Terwijl hij dit deed liet hij me zien hoe de meter op de slang de hoeveelheid luchtdruk aangeeft die bereikt is en hij dacht dat mijn band 2,5 bar nodig had. Toen hij klaar was met het oppompen van de band, bedankte ik hem opgelucht en besloot dat ik de auto beter naar een nabijgelegen garage kon brengen nadat ik benzine getankt had. Het bleek dat de band niet alleen een flink gat had, maar dat de velg ook gedeukt was. Dit kwam zonder twijfel door een van de vele kuilen die we hier ieder jaar hebben nadat de sneeuw verdwijnt. Ik ben deze vreemdeling heel dankbaar dat hij oplettend genoeg was om de lekke band op te merken en vriendelijk en aanhoudend genoeg was om me ervan bewust te maken en me te helpen bij de luchtpomp. Was dit een gewone Barmhartige Samaritaan of een bijzondere persoon?
I.B., Voorheesville (New York, VS).

(Benjamin Creme’s Meester bevestigde dat de man Maitreya was.)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.