Maitreya’s belofte

door de Meester —, via Benjamin Creme (9 oktober 2011)

Terwijl velen blijven geloven dat de huidige structuur van banken en effectenbeurzen noodzakelijk en niet te veranderen is, komen steeds meer mensen tot de slotsom dat die niet langer van nut zijn en spoedig vervangen moeten worden. Te veel mensen lijden onder de gevolgen van ongebreidelde hebzucht en hunkeren naar meer rechtvaardigheid en billijkheid om in wat zo lichtvaardig “het huidige economische klimaat” wordt genoemd, te kunnen overleven. Vóór de economische ineenstorting van 2008 was er, althans in de ontwikkelde wereld, geld te over. Mensen hadden werk en huizen om in te wonen; en elke dag kwamen er nieuwe miljonairs bij. Elders stierven natuurlijk miljoenen mensen niettemin de hongerdood en hadden miljoenen andere niets te eten, maar voor sommige was er heel veel geld en was het leven goed.
Waar is al het geld gebleven? Wat is ermee gebeurd? Nu heeft niemand werk en is het geld verdwenen – naar de banken en verdwenen. En de miljonairs zijn nu miljardairs. Het is allemaal heel raadselachtig. De halve wereld is, zou je denken, opgelicht.
Zullen de oude manieren, de oude tijden terugkeren? Willen we ze werkelijk laten terugkeren, wanneer de overvloed van de rijken zich dagelijks verdubbelt en de armen het moeten stellen met de kruimels die zij achterlaten?

Verandering
Mensen overal bespeuren een verandering en voegen hun stem toe aan haar appèl. Zij worden zich ook bewust van hun vermogen tot handelen, en velen sterven als bewijs ervan. Zij voelen aan dat de dagen van de oude benaderingen bijna geteld zijn en aan het eind van hun krachten zijn. Zij voelen dat er andere, betere manieren zijn om te leven en zien uit naar morgen. Waarlijk, de oude werkwijzen sterven af en houden het mensenras tegen. Het wiel wentelt en opnieuw gaat het machtige Rome ten onder.
Maitreya’s vuur is ontstoken in de harten van talloze miljoenen mensen en zij reageren vol vuur om een nieuwe wereld te bouwen waar rechtvaardigheid en harmonie heersen. Maitreya’s belofte is dat die nieuwe wereld in aantocht is.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.