Wenende Maria-icoon in kerk Chicago

Een Grieks-orthodoxe kerk in Chicago (VS) werd onlangs de plaats van een wonderbaarlijk verschijnsel. Op 8 september 2019 zag een conciërge in de Grieks-orthodoxe Heilige Drie-eenheidkerk op een schilderij aan de muur iets wat leek op tranen die van het gezicht van de Maagd Maria naar beneden sijpelden. Bij onderzoek leek de substantie olieachtig te zijn en sporen op het schilderij na te laten. Honderden mensen uit het hele land stroomden naar de kerk, die op het punt van faillissement stond. Sommigen zagen de wenende icoon als een teken en hopen dat het de historische 121-jaar oude kerk van verkoop zou redden, terwijl anderen dachten dat het tranen van droefheid waren over het lot van de kerk. De parochie had in de afgelopen twee jaar met een actie om de kerk te redden een grote som geld bijeengebracht, maar het was niet genoeg om de schuld te betalen. De Heilige Drie-eenheid werd een paar dagen later in een faillissementsovereenkomst aan de Universele Levenskerk verkocht.
Velen geloven dat de olie genezende eigenschappen heeft en een zegening van God is. “Er is iets wat zij ons probeert te zeggen,” aldus Nick Jonas, de geestelijke van de kerk. Hij voegde eraan toe dat hij hoopte dat er iets moois uit zou komen. “Ik kan niet verklaren waarom zij weent, maar ik weet dat wij mensen gewoonlijk om twee redenen huilen: vreugde of verdriet.”
Onder de bezoekers van de icoon was zuster Angelina, een non uit Californië, die zei: “Het is zoiets dat je nooit vergeet en ik zal er altijd door geïnspireerd worden.” Het schilderij is nu voor onderzoek door kerkleiders weggehaald. Terwijl hij Share International toestemming gaf om de foto van de icoon te publiceren, voegde pastoor Nick Jonas eraan toe: “Christus is in ons midden!” (Bronnen: usagreekreporter.com; abc7 chicago.com; newskosmos.com)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.