Lezers schrijven – maart 2012

Stralende toekomstdeskundige
Onlangs had ik een reeks tegenslagen. Eerst ging ik enorm in salaris achteruit toen onze overheidsvakbonden door de gouverneur onder vuur werden genomen. Dat heeft mijn pensionering voor onbepaalde tijd uitgesteld. Vervolgens raakte mijn zoon gewond bij een auto-ongeluk en ging mijn dochter scheiden van haar echtgenoot na vele jaren huwelijk. Toen werd mijn vader ziek en met terminale kanker opgenomen in het ziekenhuis. De druk van de familiecrises en de financiële problemen veroorzaakte veel onrust tussen mijn man en mij. Op een dag, toen ik het op kantoor moeilijk had, ging ik een wandeling rond het meer maken en, terwijl ik bijna in tranen was, verscheen er een heel ongewone figuur. Hij had een vrolijke oranje hoed op en droeg oranje gympen. Zijn overhemd was ook oranjekleurig en hij had een ronde bril op die maakte dat hij er heel chic uitzag. Hij had een gitaar bij zich en terwijl hij de bank waarop ik zat, naderde, zei hij: “Houd moed – je wordt alleen vernederd om verheven te worden! Het einde van onze beproevingen is nabij en we zullen spoedig een tijd van wonderen meemaken!” Toen barstte hij los in een heel vrolijk lied. Voor het eerst in weken moest ik lachen. Toen ik op kantoor terugkwam, hadden mijn collega’s het probleem dat ons maanden lang dwarsgezeten had, opgelost en die avond na mijn werk verraste mijn man me met rozen en een diner bij kaarslicht. Ik voelde zo’n opluchting, dat ik kracht had voor alle problemen die onmogelijk leken. Ik vraag me af of die figuur in het oranje overhemd Maitreya was of een van de Meesters van Wijsheid? Kreeg ik bemoediging van een bijzonder iemand?
K.M.S., Edgerton (Wiscounsin, VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man de Meester Jezus was.

‘Stationschef’
Op zondag 15 januari 2012 kwam ik om 13 over 8 in de ochtend aan op station Forest Park in St. Louis, op weg naar mijn vrijwilligerswerk in een spiritueel centrum. Toen ik drie minuten later in de metro zat, keek ik naar het perron en was verbaasd aan de andere kant een man te zien staan die er nogal ongewoon uitzag. Hij was ongeveer 1,80 m lang, had schouderlang bruin haar, een baard en leek in de zestig; hij droeg een lang wit gewaad, witte handschoenen en een witte pantalon. Hij had een houten staf bij zich en er hing een groot houten kruis op zijn borst. Zijn gedrag was al even ongewoon: hij stond daar alleen maar en maakte geen aanstalten om een trein te halen of het perron te verlaten. Toen ik bij het station aankwam, was hij niet op het perron en was ook nergens in de buurt van het station te zien.
Toen mijn trein zich in beweging zette draaide hij zich helemaal naar mij toe en zwaaide hartelijk naar me met een brede lach op zijn gezicht. Toen ik hem recht aankeek, voelde ik een krachtige energie van liefde en vreugde in me opkomen. Ik heb deze soort energie nog nooit eerder van iemand anders gevoeld. De eerste paar minuten onderging ik een sterke emotionele loutering en voelde ik me afwisselend overmand door tranen en verheven.
1) Was deze man Maitreya of een van de andere Meesters? 2) Heeft iemand anders hem gezien? 3) Als deze man een van de Meesters was, is dit de eerste keer dat ik een Meester ontmoet heb?
B.J., St. Louis (VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat 1) de man Maitreya was. 2) Nee. 3) Ja.

Bekende hulp
Ik reed op 8 juni 2011 naar een naburige stad. Toen ik bij een kruispunt naar rechts draaide, dook er plotseling een blauwe vrachtauto voor mijn ogen op en raakte mijn auto lichtjes. Ik reed mijn auto langzaam naar de kant van de weg en zag de blauwe vrachtauto (het bleek een grote vuilniswagen uit de naburige stad) bij een verkeerslicht, zwaar beschadigd. De vrachtwagen was tegen een verkeersbord en stoepranden aan gereden in een poging een botsing met mijn auto te vermijden. Er stroomde olie uit de vrachtauto, waardoor er brandweerauto’s en politieauto’s moesten komen. De plek was volgestroomd en het verkeer stond vast. Een lokale man zei: “Als uw auto frontaal met de grote zware vrachtauto in botsing was gekomen, zouden u en uw auto finaal in elkaar gereden zijn. Met zijn goede rijvaardigheid heeft de vrachtwagenbestuurder voorkomen dat een verkeerslicht en elektriciteitspalen geraakt werden, zodat niemand gewond raakte.” Nadat twee takelwagens gekomen waren om de vrachtwagen weg te slepen, reed ik naar huis in mijn auto die slechts een lichte beschadiging aan de bumper had.
Een week ging voorbij. Ik herinner me dat ik me voelde alsof ik niet meer dan een toeschouwer was geweest die op een afstandje getuige was van de hele situatie, ook al was ik direct bij het ongeluk betrokken. Datzelfde gevoel heb ik nu nog steeds. Het is een soort wonder voor me dat ik me zo kalm en ontspannen voel, veel meer dan gewoonlijk. Ik neem aan dat een Meester me gered heeft. Kunt u me vertellen wie hij was?
K.O., Seki-Shi (Gifu, Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat Hij het was die haar hielp.

Moderne communicatie
Het was 31 augustus 2011 omstreeks 12.30 ’s middags en ik wachtte op mijn algeheel medische onderzoek. Ik had anderhalf uur gewacht voor het mijn beurt was. Plotseling hoorde ik een Engelse stem uit mijn iPad komen. Ik draaide het volume hoger en zag dat het een van Maitreya’s Boodschappen was. Toen ik weer thuis was, realiseerde ik me dat de Boodschap was opgenomen in de iPod applicatie van mijn iPad. Door verder onderzoek kwam ik erachter dat het Boodschap nr. 51 was. Ik heb die nooit in mijn iPod opgenomen, dus het is wonderlijk die Boodschap daarin te hebben. Heeft deze gebeurtenis een bepaalde betekenis voor mij? Heeft het feit dat het Boodschap nr. 51 was een bijzondere betekenis voor me? Was het gewoon per ongeluk opgenomen?
Op 13 november 2011, tijdens een groepsbijeenkomst van Share International, merkte ik dat er ook een andere Boodschap op mijn iPod stond.
S.M., Gifu-shi (Gifu, Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat Maitreya de Boodschappen in de iPod zette als antwoord op datgene waar de schrijver naar op zoek was.

Hartewens
Op vrijdag 13 mei 2011 was ik in de tram op weg naar Transmissie-meditatie. Ik maakte me zorgen over mijn dochter die juist haar relatie met haar partner beëindigd had. Ze zocht een appartement, wat in Amsterdam bijna onmogelijk is om te vinden. Er was een heel kleine kans dat ze in onze buurt iets kleins zou kunnen huren en terwijl ik daar zo in de tram zat vroeg ik Maitreya innerlijk om Zijn hulp voor haar.
Tot mijn verbazing zag ik plotseling op de lege plaats tegenover me in de tram twee kleine hartvormige snoepjes liggen. Op de ene stond het woord: “Ja” en op het andere stond “Geluk”.
Naar bleek kreeg mijn dochter het heel kleine appartement niet, maar ontmoette zij die zelfde avond een buitengewoon aardige, liefdevolle man. Zij zijn nu bij elkaar en gelukkig.
Was dit gewoon toeval of troost en geruststelling gegeven door een Meester?
N.d.G., Amsterdam.
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de hartvormige snoepjes door de Meester Jezus neergelegd waren.

Maitreya’s ‘ster’
Wanneer er een heldere nacht is, kijk ik op een gegeven moment altijd even uit naar de ‘ster’. Op woensdagnacht 12 augustus 2011, omstreeks middernacht, zag ik ‘iets’ in de lucht – het was niet Jupiter en ik denk ook geen vliegtuig, want het duurde ongeveer een uur vanaf het moment dat ik het voor het eerst zag tot het aan de horizon uit het gezicht raakte (een vliegtuig zou daar ongeveer 5 minuten over doen). Het was bijna boven mijn hoofd toen ik het voor het eerst opmerkte – het was niet erg hoog in de lucht en bewoog zich regelmatig voort van oostelijke in westelijke richting. Het leek verschillende kleuren te flitsen – groen, rood – maar er was steeds wat kleur zichtbaar, niet zoals bij een vliegtuig waarvan de lichten met tussenpozen aan en uit flitsen.
Ik heb er geen foto van, maar zou graag willen weten of ik de ‘ster’ gezien heb.
B.D., Gorey (Co Wexford, Ierland).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat het inderdaad Maitreya’s ‘ster’ was.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.